https://imgix.femina.dk/media/6797104a6be14a1aa8c0e9e6c16a1f9c.jpg
Kærlighed og sex

Sådan vælger kvinder deres partnere - læs med her

31. oktober 2011
af Maria Bagge Jensen
Det er en god ide for mændene at holde sig på god fod med kvindernes familie og venner - de har nemlig meget at skulle have sagt.

Hver 10. danske kvinde er villig til at droppe kæresten, hvis familie og venner ikke bryder sig om vedkommende. Det gør sig kun gældende for 5 pct. af mændene.

Det viser resultaterne fra en helt ny og månedlang undersøgelse, foretaget blandt match making-sitet PARSHIP.dk's medlemmer, der er blevet spurgt om, hvorvidt det er vigtigt, at andre mennesker synes om deres kærester. Og meget tyder altså på, at mændene i højere grad end kvinderne risikerer at blive sorteret fra, hvis de ikke falder i god jord hos svigermor eller den nærmeste omgangskreds.

Læs også: Er der en vej tilbage efter utroskab

Ifølge psykolog og parterapeut Mattias Stølen Due skal man passe på med at overdrive forskellen mellem kønnene anno 2011, men han peger alligevel på forskellen på drenge og pigers sociale omgang som børn som en væsentlig årsag til, at mænd og kvinder senere hen i livet har tendens til at gribe kærlighedsforhold forskelligt an:

"Allerede i en tidlig alder går pigerne i dialog med hinanden om deres tanker og følelser. Hvor drengene bruger det meste af tiden på at lege, går pigerne mere analytisk til værks, hvor de vender og drejer holdninger til alt mellem himmel og jord med hinanden. Derfor giver det også god mening, at piger senere hen i livet har en større tendens til at tilskrive andre menneskers holdning til for eksempel ens kæreste stor værdi," siger Mattias Stølen Due.

Læs også: Sådan scorer du en yngre mand

Mændene er ligeglade
Hele 40 pct. af de adspurgte mænd i PARSHIP's undersøgelse er fuldstændig ligeglade med, hvad andre synes om deres kæreste. For dem har det ingen indflydelse på deres videre engagement i et forhold, selvom venner og familie skulle give udtryk for, at den udkårne ikke lige er deres kop te. Men helt så ligeglade er kvinderne altså ikke. Kun 15 pct. af de kvindelige medlemmer ignorerer deres nærmestes holdning til en kæreste.


Vibratoren secret bullet
- kan købes i Qshoppen

"Det er ikke et udtryk for, at kvinder er hverken mere uselvstændige eller forfængelige end mændene. Uanset køn er det tværtimod både fornuftigt og realistisk at tage ens nærmestes holdning til efterretning," pointerer Mattias Stølen Due, der dagligt som psykolog og terapeut hos Center for Familieudvikling støder på netop denne problematik:

"Jeg møder rigtig mange par, hvor problemer mellem den ene part og den anden parts nærmeste er medvirkende til, at de sidder hos mig. Det er ikke kærligheden, men forelskelsen, der gør blind, og derfor kan man have svært ved at se udfordringerne ved den anden i starten. Og man bør faktisk bede om hjælp fra ens omgivelser til at se mere nuanceret på forholdet. Det er en realistisk og fornuftig tilgang til ens kæresteforhold, at man tager ens omgangskreds med på råd, for er der store spændinger mellem parterne, kan det skabe en slags skisma, som er svært at leve med over tid. Lige fra det helt lavpraktiske som planlægning af familie- og parmiddage til den mere mentale del, hvor man lider under at være splittet mellem venner og/eller familie på den ene side og kæresten på den anden," konstaterer Mattias Stølen Due.

PARSHIP.dk er en online match making-tjeneste rettet mod veluddannede singler fra 30 år og opefter, der leder efter et seriøst og længerevarende forhold.

Læs også