https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-36-maend-komdom-p.jpg
Kærlighed og sex

Sådan kommer mænd uden om kondomet

9. september 2013
af Lisbeth Madsen, NewsDesk
foto: Shutterstock
Har du haft en mand med hjem, der var fuld af undskyldninger, da du bad ham bruge beskyttelse? Så er du langt fra den eneste. De fleste mænd har nemlig forsøgt at slippe for gummiet

Selvom risikoen for seksuelt overførte sygdomme og uønsket graviditet reduceres markant ved brug af kondomer, så er der mange mænd, der helst vil have sex uden. Ifølge en ny undersøgelse, der er blevet publiceret i tidsskriftet Journal of Sex Research, så har 80 procent af alle mænd på et tidspunkt forsøgt at blive fri for at bruge kondomer. Det skriver Womenshealthmag.com.

> 3 sexstillinger der snyder den større

Mændene er desuden så udspekulerede ifølge undersøgelsen, at de har flere faste undskyldninger, som de forsøger sig med over for kvinderne, og som de har genbrugt i årevis. Således er mændene i undersøgelsen alle mellem 21 og 30 år, men de afslører, at de har brugt undskyldningerne, siden de var 14 år.

- Vi ønskede at afdække, hvor almindeligt kondommodstand er blandt mænd, og hvilke taktikker de oftest benytter for at overbevise deres partnere. Og ikke blot har de fleste mænd forsøgt sig med mindst en taktik, siden de var 14 år, men de fleste har endda forsøgt flere forskellige taktikker i deres liv, siger Kelly Cue Davis, der er forsker ved University of Washington, til Womenshealthmag.com om resultatet af undersøgelsen om mænd brug af kondomer eller mangel på samme.

> Læs her hvorfor mænd overdriver deres sexlyst

Her er de 5 mest brugte undskyldninger blandt mændene i undersøgelsen for at undgå kondomer:

Bare rolig, jeg fejler ingenting

Den her metode har 73,7 procent af mændene i undersøgelsen brugt. Også selvom de ikke er blevet tjekket hos lægen. Mænd er nemlig af den opfattelse, at hvis den ser pæn ud, så er den helt, som den skal være.

Du er så fræk, jeg kan ikke vente, skal vi ikke bare gøre det?

73,2 procent af mændene har forsøgt sig med at smigre sig til at slippe for at bruge kondomer.

Det føles så meget bedre uden kondom

50,3 procent af mændene har fyret denne klassiker af, men der er ikke hold i det i virkeligheden ifølge flere undersøgelser, forklarer forskeren.

Må jeg lade være med at bruge kondom?

40 procent af mændene har benyttet dette spørgsmål, og den kan være lidt svær, for pludselig skal du agere politimand. Men Kelly Cue Davis advarer og siger, at du skal svare utvetydigt 'nej', for ellers vil han sikkert tolke det som en lille åbning og blive mere insisterende.

Hvad? Stoler du ikke på mig?

34 procent af mændene har spillet dette kort, og selvom enkelte måske oprigtigt har følt sig forurettede, så er det et fejt træk, som oftest bliver brugt for at give dig skyldfølelse, siger forskeren.

Læs også