Hvis samtalen falder på ens sexliv, så vil mænd helst kun tale om de ting, der fungerer
Kærlighed og sex

Sådan får du ham til at tale om sit sexliv

2. juni 2011
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Hvis samtalen falder på ens sexliv, så vil mænd helst kun tale om de ting, der fungerer

Hvis samtalen falder på mænds sexliv

For mænd kan det være forbundet med et stort ubehag at tale om sex. Især hvis de skal tale om de ting, de ikke gør så godt og kan forbedre.

Måske er det også derfor, at 58 procent af de adspurgte mænd i en ny undersøgelse svarer, at de føler et ubehag ved at tale med deres venner om sex. Undersøgelsen er blevet lavet for nylig af Nordic Market Research for firmaet Dove.

Sexolog og parterapeut Jakob Olrik siger, at mænd frygter samtaler om sex, der resulterer i en kritik af deres kunnen. Derfor vender de heller ikke deres manglende evner med vennerne.

- Det er ikke, fordi mænd ikke taler om sex. Men de snakker primært om deres bedrifter, fx hvor længe de kan, og hvor mange de har været sammen med. De kan også snakke i detaljer, men det er detaljer, som kan give dem status. De taler ikke med hinanden om det for at blive bedre. De vil ikke afsløre deres manglende formåen, siger han.

Læs også: Elsk din blomst og få et bedre sexliv

Det går ud over sexlivet
Hvis manden i et forhold vender sig bort fra samtaler om sex, kan det i værste fald skade sexlivet.

- Det kan betyde, at man som par måske ikke har et ordentligt sexliv, uden at man rigtigt får gjort noget ved det, siger Jakob Olrik. Han fortæller, at det ikke er nok, at kvinderne tager initiativet, hvis der skal gøres noget ved det.

- Kvinder vil gerne tale om detaljer og vejlede manden. Men det er svært, for han vil meget hurtigt tage det som en helt grundlæggende kritik af ham, siger han.

Kvinderne skal passe på
Hvis kvinderne vil tage samtalen, så skal de sørge for, at de ikke taler negativt om mandens evner. Det vil han tage meget ilde op og føle sig krænket.

- Kvinder skal lære at tale med manden om det uden at krænke ham. Kvinder har det med at fortælle, hvad de synes, der er galt, og så gentager de det og formulerer det på nye måder, og til sidst giver manden helt op. I stedet skal de give kritikken som ros og rose alt det, der fungerer. Fx "Jeg ville elske, hvis du gjorde sådan og sådan." Mænds store mål er at gøre kvinden glad, så det ønske vil de selvfølgelig gerne opfylde, siger Jakob Olrik.

Der skal findes en løsning
Selvom mænd i dag ifølge terapeuten er mere åbne end tidligere, så skal hverken venner eller kvinder imidlertid forvente, at de kan have timelange og udredende samtaler, om hvad der fungerer og hvorfor.

- Udviklingen går i retningen af, at den moderne mand godt kan tale om tingene, men mænd vil ikke væve rundt i det, de vil bare gerne finde en løsning, siger Jakob Olrik.

Når det er kvinden, der har bukserne på i forholdet, så ryger gnisten.

Hvilken type er du i et forhold? Læs mere på Alive.dk

Læs også