God sex er dejligt og styrker parforholdet. Sådan får du dit drømmesexliv
Kærlighed og sex

Sådan får du dit drømmesexliv

23. juni 2011
af Marianne Engelbrechtsen
God sex er dejligt og styrker parforholdet. Læs hvordan du bærer dig ad med at få dit drømmesexliv

Gode råd til et drømmesexliv:

1. Føl dig sexet
Først og fremmest er det vigtigt at se på sig selv udefra. Sig de positive ting, du tænker, højt - uanset om det er til kassedamen, buschaufføren, veninden eller din mand. Det styrker spontaniteten.

Desuden er det en god idé at danse - også selv om du ikke har nogen rytmesans. Det styrker den kropslige frihed. Og så er det en god idé at skære den på de daglige pligter, så du får tid og plads til at fokusere på det, der gør dig glad og varm indeni.

2. Elsk din krop

Først og fremmest skal du tilgive dig selv for de gange, du har haft sex og følt ligegyldighed. Tilgiv også de mænd, du havde sex med i den forbindelse, og deres tankeløshed og manglende evner.

Dernæst skal du øve dig i, at lukke øjnene og mærke, om du har det godt i din krop. Glem, hvordan den ser ud, og acceptér den formentlig har ændret sig.

Lyt så hvad din krop siger. Sex er en sanselig oplevelse og kræver derfor, at du i det hele taget kan sanse og registrere nydelse. Den evne kan hurtigt blive væk i deadlines og vasketøj. Sans, hvad du har lyst til - og ikke har lyst til.

"Sex er godt, sex er sundt. Sex bør dyrkes året rundt," lyder den gamle remse. Og hører vi på venindernes snak, så lyder det også som om, at alle har masser af fantastisk sex.

For vi snakker ikke rigtig om det, når vi har en dårlig oplevelse, mister lysten eller bare ikke nyder det.

- Rigtig mange kvinder går rundt og har et utilfredsstillende sexliv, og derfor har de ikke lyst til sex. I virkeligheden er det jo fornuftigt og sundt at afholde sig fra noget, man ikke finder glæde ved, i stedet for at tvinge sig selv, siger Lone Rasmussen, forfatter til bogen "Fra pæn pige til powerprinsesse".

Den gode nyhed er dog, at det er muligt for langt de fleste at opnå større nydelse gennem god sex og dermed bedre livskvalitet, hvis de erkender udfordringen og forsøger at løse den med åbent sind.

Lone Rasmussen minder om, at man skal bruge tid og energi på at få bedre sex for sin egen skyld.

- Se det som en opdagelsesrejse, opfordrer Lone Rasmussen, selvom hun godt ved, at det ikke altid er let.

Vær ærlig på en kærlig måde
Formentlig kender du din egen krop allerede, og så er det en god idé at udforske din krops muligheder sammen med ham, fordi det er ham, du elsker.

- Det er vigtigt, din mand ikke kommer til at føle sig overflødig eller føler, han ikke er god nok/har præsteret nok. Derfor skal du være modig, så du kan være ærlig på en kærlig måde. Det kan være svært - men tænk på, at I begge to og jeres indbyrdes forhold bliver styrket af, at du tør lukke op for dig selv og fortælle din mand, hvad der gør dig glad, siger Lone Rasmussen.

Tag ansvar
Men du skal også selv gøre noget. F.eks. skal du måske arbejde på at føle dig mere sexet og komme til at holde mere af din krop. Måske endda komme til at elske den.

- Kvinder skal tage ansvar for deres egen nydelse, og det kræver mod - men det er det hele værd, siger Lone Rasmussen.

Læs også, hvordan du kan du kan spise dig til et drømmesexliv

Læs også: 10 tips til det lange forspil>>

Køb en g-punkts vibrator i feminashoppen.dk

Læs også