Voksbehandlinger er kommet for at blive, hvis man dømmer ud fra de mange kvinder, der strømmer til voksklinikkerne. Men vi skal ikke længere være helt glatte.
Kærlighed og sex

Sådan er intimtrenden når det kommer til voksbehandlinger

13. august 2013
af Gitte Holm, Q.dk
Voksbehandlinger er kommet for at blive, hvis man dømmer ud fra de mange kvinder, der strømmer til voksklinikkerne. Men vi skal ikke længere være helt glatte.

Voksbehandlinger er den nye intimtrend

I 70'erne var der væg til væg-tæpper under trusserne, men som vi blev mere moderne og kropsbevidste, ændrede tendensen sig til at vi så at sige tog skraberen i egen hånd. Ryatæppet røg af og looket blev glat - i mange tilfælde helt glat. Siden 90'erne har intimlooket haft en fast plads i de fleste kvinders bevidsthed, og skraberen er blevet erstattet af mere holdbare metoder som voksbehandlinger og laserbehandlinger.

Sådan foregår en 'Brazilian' voksbehandling - se billeder her

- I Danmark har der kulturelt og historisk set ikke været tradition for, at man fjernede hår i intimregionen, men nu ser vi efterhånden rigtig mange kvinder - unge som gamle - som kommer i klinikken for at få fjernet busken, siger Diana Olsen, indehaver af Dermabelle Skincare og Spa.

En trimmet busk

Vokstrenden blev for alvor et hit i Danmark for blot fire-fem år siden. Hidtil havde de danske kvinder primært trimmet busken ved hjælp af en skraber, men nu er voksritualet efterhånden blevet et fast ritual for mange kvinder. Men det er ikke alt, der skal af.

- Da danske kvinder for alvor fik øjnene op for voksbehandlingerne, ønskede rigtig mange at få fjernet rub og stub. Men i dag er trenden lidt anderledes, og mange kvinder føler sig mere kvindelige, hvis der er en lille stribe eller trekant med hår på venusbjerget. Men mellem benene vil vi stadig gerne have fjernet det hele, siger Diana Olsen og tilføjer:

- Når man får fjernet håret med voks føler man sig mere kvindelig, mens en skraber er noget som mænd bruger. Man føler sig mere ren og hygiejnisk, og så skal man ikke bekymre sig om indgroede hår og røde knopper. Vi ser ofte, at det er de unge piger, der lærer deres mødre at de skal få en voksbehandling frem for at bruge en skraber. Til gengæld ser vi overraskende nok også, at det især er de unge kvinder, der vælger at lade lidt hår være tilbage, mens kvinder over 40 år vælger at blive helt glatte.

Ikke et seksuelt fænomen

Tidligere blev det glatte look ofte relateret til pornoindustrien og dermed blev det betragtet som noget seksuelt. Men hos Dermabelle oplever man, at det ikke længere er det seksuelle det handler om, når man får foretaget en voksbehandling af intimeområdet.

- Vi har rigtig mange kunder der er single, og som udelukkende gør det fordi de føler sig bedst tilpas, når de får fjernet håret med voks. Det er blevet en del af det at føle sig kvindelig, og mange kan slet ikke undvære det. Mange mænd er desuden også blevet vant til at kvinder får voksbehandlinger frem for at de bruger skraberen, og vi ser derfor også mange kvinder, som rent faktisk er blevet henvist til os af deres kærester, siger Diana Olsen.

Men er tendensen kommet for at blive? Kunne det tænkes at vi går tilbage til det naturlige look?

- Nej, det tror jeg ikke på, at vi gør. Det er blevet så fast en del af kvindeligheden, og mange føler sig mere rene. Men hvor meget eller hvor lidt der skal af, kan naturligvis variere ligesom alle trends ændrer sig, afslutter Diana Olsen.

Læs også