Sex
Kærlighed og sex

Så meget sex gør par lykkelige

8. marts 2017
af webredaktionen
foto: Shutterstock
Videnskaben har talt: Par er mest lykkelige, når de har sex dette antal gange om ugen. Og det er mindre, end mange måske tror!

Ofte tror vi, at alle andre par har meget mere sex, end vi selv har. Og der skal ikke meget til, før vi kommer til at føle, at der er noget galt med vores eget forhold. Men ifølge videnskaben, at par faktisk mest lykkelige, når de har sex én gang om ugen!

Et forskningsprojekt fra universitet i Toronoto-Mississauga i Canada har analyseret 30.000 gifte par over 30 års samliv. Og her fandt forskerne ud af, at par var mest lykkelige i deres forhold, når de havde sex én gang om ugen! Og havde parrene sex oftere end det, gav det sig ikke udtryk i større lykke eller tilfredshed.

Læs også: Sex & parforhold: Intimitet er vigtigere end sex

Vi behøver ikke have sex hver dag

"Selvom regelmæssig sex bliver associeret med større lykke, havde det ikke nogen betydning, hvis frekvensen var højere end den ene gang om ugen," forklarer Dr. Amy Muise, som er en af forskerne bag projektet.

"Vores undersøgelser viste, at det er vigtigt at opretholde en intim forbindelse til vores partner, men vi behøver ikke at have sex hver dag, så længe vi holder fast i intimiteten."

Læs også: Sådan tackler du hans manglende sexlyst

Det gælder for alle

Resultatet var det samme for både mænd, kvinder, for yngre og ældre, for folk som havde været gift i kort tid eller i flere årtier.

Undersøgelsen viste derudover også, at regelmæssig sex gør folk mere lykkelige end en høj indkomst! Dén lader vi lige stå et øjeblik.

Kilde: www.marieclaire.co.uk

Læs også