Livslang kærlighed:  Randi og Claus
Kærlighed og sex

Randi og Claus har opskriften på livslang kærlighed

27. juni 2017
Af Luise Thomsen, redigeret af Sofie Nymand Nielsen.
For Randi og Claus viste ungdommens forelskelse sig for at være en livslang kærlighed, og de har i dag været sammen i 27 år – også selv om livets uforudsigelige udfordringer har krydset deres vej.

– Noget af det, jeg elsker mest ved Claus, er hans evne til at overraske mig, siger 43-årige Randi Sommer Albæk, der er taknemlig for sin romantiske mand.

– Det kan være med en kærestetur, eller at han har lavet et lækkert måltid til når jeg kommer træt hjem fra arbejde. Da vi havde kobberbryllup, arrangerede han i al hemmelighed, at vi skulle forny vores løfter i kirken

Kærlighed betyder ikke nødvendigvos en lyserød sky

Det er tydeligt at se, at Randi og Claus er glade for hinanden. De har kendt hinanden siden teenage-årene, hvor de endte at kysse til en fest, og siden har deres kærlighedsforhold udviklet sig.

Men deres fælles liv har ikke altid været som at svæve på en lyserød sky. Da parret var først i 20’erne købte de et hus på Sjælland, og i 1997 blev parret gift. De var klar til at stifte familie, men Randi og Claus fandt hurtigt ud af, at alt ikke var, som det skulle være.

– Vi begyndte fertilitetsbehandling. Fem insemineringsforsøg og et med reagensglas. Så ville jeg ikke mere. Det tog hårdt på mig psykisk og fysisk. Jeg havde det tit, som om jeg var uden for min egen krop. Jeg kunne godt se, at jeg ikke altid opførte mig pænt og rimeligt, men kunne ikke gøre noget ved det. Så valgte vi at sige slut. Det var ikke den måde, vi skulle have børn på.

Skuespillerinder Neel Rønholt: Det er ret vildt at føle en kærlighed, hvor der aldrig vil være et men

Tog en anden vej

Parret kæmpede sig igennem den hårde periode og i stedet for at lade sig selv og forholdet blive drænet af barnløsheden, tog den en anden vej; De søgte om at blive godkendt som plejefamilie.

I dag har parret to plejebørn, som har boet hos dem, siden de var babyer.

– Claus går hjemme med børnene, og det går rigtig godt, fortæller Randi, der selv er pædagogisk assistent og fællestillidskvinde i Lejre Kommune.

Tre kendte kvinder giver de bedste råd om kærlighed

Græsset er ikke grønnere

Randi og Claus fremhæver, at en styrke i deres parforhold er, at de er gode til at trække stikket og fokusere hundred procent på hinanden, men at de også er gode til at give plads. I dag kan Randi ikke forestille sig et liv uden Claus.

– Claus siger tit, at græsset ikke er grønnere på den anden side. Den forståelse, vi har for hinanden, og den fælles historie, vi deler, kan man ikke erstatte. Vi har filet kanter og kender hinandens svage og stærke sider. Og så er der jo også stadig en gnist imellem os, siger Randi.

Læs også