https://imgix.femina.dk/media/article/sexlegetoej.jpg
Kærlighed og sex

The Rabbit, Magic Wand eller blindfold? Find ud af, om sexlegetøj er noget for dig.

30. maj 2018
af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: Anne Kring, Panthermedia
Ejer du en dildo, vibrator - eller en pisk? Muligvis har du prøvet det hele, muligvis er du slet ikke interesseret i den slags, eller muligvis er du nysgerrig på, om det er interessant for dig. Find - måske - ud af det her.

Sexlegetøj er i princippet for alle. Og selv om salget af dildoer, vibratorer og glidecreme stiger, er der stadig en del, der ikke har noget frækt legetøj liggende i natbordets skuffe. Hvis det ikke er noget for dig, er det selvfølgelig helt okay, men hvis det er noget, du har overvejet at afprøve, kan du læse med her.

Vi har snakket med Mathilde Mackowski, som er medstifter og talsperson for Sinful, som er Danmarks største online shop inden for sexlegetøj.

Junglen af sexlegetøj

Uagtet hvilken erotisk webshop du besøger, bugner det med varegrupper, som lover fantastiske orgasmer og frække oplevelser. Men hvordan får du indskrænket feltet, så du har størst chance for at investere i noget, der rent faktisk virker for dig?

- Man skal kigge meget på, hvor man er i sit liv, og så skal man spørge sig selv: Hvad er det, jeg gerne vil have ud af det her? Vil jeg lære min krop bedre at kende eller søger jeg en orgasme? Søger jeg at finde nye steder på min krop, som kunne være interessante at blive klogere på? siger Mathilde Mackowski.

- Hvis man véd, at det "bare" er en orgasme, man vil have, så skal man søge en kraftig vibrator eller dildo. Hvis man gerne vil opdage nye steder på kroppen, så stil dig selv nogle konkrete spørgsmål: Hvilke steder kender jeg, hvad har jeg af viden om mig selv lige nu, og hvilke steder har jeg lyst til at give mig i kast med? Er det bagtil, jeg har lyst til at prøve stimulation, eller er det g-punktet, jeg har lyst til at vække? Når du er blevet klogere på det, har du også et godt udgangspunkt for at finde det rigtige legetøj, siger hun.

LÆS OGSÅ: Da orgasme blev en menneskeret - kvinders orgasme gennem tiden

En oplevelse støbt af silikone

Den mest købestærke kundegruppe hos Sinful er voksne mennesker - både singler og par - mellem 30 og 55 år.

- Vi sælger flest produkter, som er henvendt til kvinder, men det er ligeså meget mændene, der køber til eller med deres partner. Det kan lidt sidestilles med noget, man som par gør, når man går i biografen eller på restaurant. Det er en oplevelse. De kvinder, der køber det, er en nydelsesting, siger Mathilde Mackowski.

Hvad køber par typisk?
- Par vil ofte gå på opdagelser i flere universer. Det er fx lidt mere interessant at lege med blindfold og bindebånd, hvis man ikke er alene om det. Ellers er det i hvert fald vigtigt, at der kommer nogle og hjælper én fri. Når kvinder køber til sig selv, investerer vi oftest i to stykker sexlegetøj, som vi er sindssygt glade for og bruger og nyder meget. Efter 5 år køber vi måske noget nyt igen. Man kan sidestille det lidt med aftensmad: Skal man lave et måltid kun til sig selv, vælger man det trygge, men hvis det er med en partner, går man lidt mere på opdagelse sammen og prøver noget nyt.

LÆS OGSÅ: Er du klar til et godt grin? Læs om de pinligste oplevelser med sexlegetøj

Hvorfor overhovedet sexlegetøj?

Mathilde Mackowski fortæller, at de for nyligt lavede en rundspørge blandt alle Sinfuls kunder. Rundspørgen viste, at de par, som købte mest sexlegetøj, også var de par, som var mest lykkelige. Konklusionen var selvfølgelig ikke, at sexlegetøj gør os mere lykkelige, men det kan i hvert fald være en indikation på, at dem, der har et aktivt sexliv, også er mere glade og tilfredse.

- Noget af det, man kan få med sexlegetøj, er leg. Jeg synes, vi har en tendens til at glemme at lege, fordi det hele skal være så voksent. Det har også en fantastisk evne til at skabe en dialog - enten med dig selv eller din partner. Hvis man er et par, er meget nemmere at give feedback på et produkt, end det er på hinanden, fordi det ikke er ligeså sårbart. Hvis manden bruger en vibrator på kvinden, er det nemmere for hende at sige ’Kan du gøre det lidt hårdere?’, end hvis det kun var ham. Sexlegetøjet er med at legalisere feedback, og når folk har brugt det sammen, har de tit en snak om, at det var dejligt, sjovt og så videre, siger Mathilde Mackowski.

- Den samme dialog vil vi også instinktivt få, hvis vi er alene om legen: Hvad føles rart, og hvad er jeg til? Og så giver det jo bare noget dejligt til kroppen, selvfølgelig. Om det er en orgasme, eller hvad det er, føles det jo skønt, siger hun.

LÆS OGSÅ: 3 måder I kan kickstarte sexlivet og jeres sexlyst

Glidecreme, glidecreme og atter glidecreme

En meget klar anbefaling, hvis du ønsker den mest optimale oplevelse, er glidecreme.

- Meget legetøj er lavet af super lækkert medicinsk silikone, som er fantastisk at bruge, hvis det altså er vådt af glidecreme. Når der ikke er glidecreme på, føles det egentlig ikke super rart, men hvis man bruger glidecreme, bliver produkterne ret naturtro. Man kan også altid bruge det i lege med sig selv, når man bruger fingrene, eller hvis man giver sin partner massage. Glidecreme er ikke bare noget, man bruger, fordi man har en tørhed – det er også for at gøre produkterne endnu bedre, siger Mathilde Mackowski.

Besøg en fysisk butik

De fleste erotiske webshops afsender deres varer i diskret indpakning. Det vil sige, at der ikke står en afsender på, som afslører, at indholdet er i den mere kuriøse ende af varespektret, og det er måske meget rart for dig, der gerne vil være privat om dine personlige indkøb. Hvis du imidlertid er mindre blufærdig på den front, kan det anbefales at besøge en fysisk butik, som sælger sexlegetøj. Her er de ansatte oftest meget hjælpsomme, og de står gerne klar med gode tips, råd og vejledning, så du kommer hjem med det produkt, der passer bedst til dig og din situation.

Mathilde Mackowski bud på legetøj til singlekvinden, parret og den modige

Til singlekvinden

1) En af verdens mest populære vibratorer er "tryllestaven" The Magic Wand, som kan give enormt kraftige vibrationer.

2) Eller den såkaldte Womanizer, som er en klitorisstimulator.

3) Et starter kit til dig, der er i tvivl om, hvad du skal vælge - du kan finde det her.

Til parret

1) Et fjernbetjent og trådløst vibrerende æg, som kan bringe endnu mere leg til oplevelsen - både hos mand og kvinde.

2) En boks med forskelligt sexlegetøj til begge parter - et godt bud her.

3) Et sæt bindebånd, som er perfekt, hvis du har en svaghed for Fifty Shades of Grey-universet.

Til "den modige":

1) Klassikeren The Rabbit, som bl.a er kendt fra Sex and the City.

2) Er du klar til at give dig i kast med det lidt mere kinky univers, så kan et bondagesæt måske være noget for dig - og din partner.

https://imgix.femina.dk/mathilde-mackowski-fotograf-anne-kring.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også