https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/januar/smartphone-p.jpg
Kærlighed og sex

Overraskende mange vil hellere droppe sex end det her

7. januar 2014
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
foto: Shutterstock
At smartphonen har fået en central placering i vores tilværelse, er der nok ikke tvivl om, hvad der måske mere overrasker er, at den ligefrem er vigtigere for mange end sex.

De fleste moderne mennesker har et særdeles tæt forhold til deres smartphone. Ja, faktisk er det næsten misvisende at kalde det for en telefon, for det lille apparat der nærmest permanent ligger fastklæbet i store dele af den danske befolknings hænder, er for mange nærmere en livsnerve.

> Sexstillinger der virker! Se billedgalleriet her

Hellere i digital kontakt end kropskontakt

Alligevel kommer det nok bag på mange, at resultatet af en amerikansk undersøgelse, foretaget af Huffington Post, om kvinders mobilvaner afslørede, at omtrent 50 procent af respondenterne hellere ville droppe sex i en måned, end at undvære deres smartphone.

Derudover var det næsten 70 procent af kvinderne, der både sov og spiste middag med smartphonen i deres absolutte nærhed, og halvdelen tjekkede deres telefon mindst en gang hvert kvarter.

> Sådan rider du ham bedst - få guiden her

Smartphones er hot - Sociale medier er not

Udover at afsløre, at kvinder hellere vil hygge med deres smartphone end med en sengepartner, viste studiet også, at næsten 80 procent af deltagerne i undersøgelsen havde overvejet at slette deres profiler på sociale medier som Facebook og Twitter. Årsagerne var blandt andet, at kvinderne følte, at de blev mere fremmedgjort overfor deres fysiske omgivelser, fik for meget drama ind i livet og at det skabte jalousi.

Indbyggede paradokser

Dette til trods for disse benspænd ville et overvældende flertal af kvinderne, lidt over 70 procent, ikke ønske, at tilstandene var som før, at vi fik internettet, og, morsomt nok, hele 74 procent af deltagerne mente ikke selv, at de var afhængige af deres digitale anordninger som smartphones, tablets og computere.

> 6 sextrends - Sådan bliver det nye år

Læs også