https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/2013-16-dating-f.jpg
Kærlighed og sex

Ny datingtrend – få en affære på kontrakt!

17. april 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Foto: Shutterstock
Nyt datingsite erklærer utroskabsdating kamp til stregen. ”For tøsedrenge og kyllinger” siger grundlæggeren, der i stedet foreslår ”ærlighed i kærlighed”.

Uærlighed er yt

Trenden de sidste par år er, at gifte og samboende kan gå på nettet og finde udenomssex bag partnerens ryg. Det provokerede stifteren af et nyt datingsite, Pouline Middleton gevaldigt og blev del af motivationen for at skabe datingsitet DynamiskDating.dk under mottoet "ærlighed i kærlighed".

Det er ikke fordi Middleton som udgangspunkt er imod sex med mere end én. Tværtimod er hun stor tilhænger af de såkaldte "dynamiske forhold", der blandt andet går ud på, at et par har en formuleret holdning til, om de vil dele hinanden eller ej. En tilgang, der bliver mere og mere udbredt, og som Middleton ser som en nødvendighed.

- Tallene taler deres tydelige sprog. Mange forhold er sexløse efter få år, samtidig med at størstedelen af al internettrafik handler om sex. 40 pct. af alle ægteskaber bliver opløst. Utroskab optræder i en tredjedel af alle parforhold, og et datingsite, som opfordrer til at have hemmelige affærer får på kort tid 200.000 profiler.

Affærer er acceptable, hvis baglandet siger ok

Middleton er indforstået med, at et langt liv i monogamiens favntag kan være svært. Men det gør det ikke ok at lyve. Det vigtige er, at man afstemmer forventninger både med sin faste partner, og med den, som man ønsker et seksuelt forhold til. Man tegner så at sige en "kærlighedskontrakt" med sin faste partner; en gensidig aftale om, hvad der forventes af hver i sær, hvor man er ærlig i beskrivelsen af, hvem man er, hvad man forventer, og hvad man kan give til den anden:

- Jeg har etableret datingsitet som en reaktion på de forældede, romantiske idealer, der stadig hersker omkring tosomhed og ægteskab. Hidtil har der kun været to veje at gå: Enten er du tro over for den eneste ene hele livet eller også er du utro. Samtidig vokser antallet af muligheder for at opsøge romantik og sex, som enhver kan finde og se meget detaljerede billeder af på nettet. Mit mål er at skabe et datingsite, hvor man kan ønske sig alt, så længe man er ærlig om det.

Læs også: 4 sejlivede myter om onani

Derfor er "dynamiske forhold" oppe i tiden

Sexolog og journalist Sara Skaarup driver sammen med Pouline Middleton søsterfirmaet Dynamiskerelationer.dk, som beskæftiger sig med rådgivning og oplysning. Hun forklarer, hvorfor det nye modstykke til utroskabsdating rammer en trend i tiden.

- En datingportal med fokus på 'ærlighed uanset hvad' er lige i tidens ånd. Autencitet er et nøgleord de her år. Vi gider ikke forstille os længere. Mange længes efter at slippe for angsten for at blive afsløret og stå ved, hvem de er på alle planer. Løgn og bedrag passer bare ikke ind mere.

Man kan få en måneds gratis Preminum medlemskab, hvis man opretter en profil på DynamiskDating.dk inden 31. januar.

Den store orgasmeguide - få bedre orgasmer nu!

Læs også