https://imgix.femina.dk/media/article/nadiaheader1.jpg
Kærlighed og sex

Nadia har fået nok af, at fyre glemmer hendes nydelse under sex

14. oktober 2020
af Amanda Stensgaard
Foto: Marie Hyld
Nadia Rask Lundborg Hansen oplever ofte, at de mænd, hun er sammen med, ikke har fokus på at tilfredsstille hende under sex. Det er svært og akavet for hende at fortælle, hvad de skal gøre. ”Det er jo ikke det samme at få en gave, man selv har bedt om,” siger hun.

”Helt ærligt, hvorfor gør du aldrig noget for mig?” spurgte hun ud i mørket i en vredere tone, end hun egentlig brød sig om.

Det var første gang, Nadia Rask Lundborg Hansen gav udtryk for sin frustration.

– Jeg var bare sur, at jeg ikke kunne holde det tilbage længere.

På det tidspunkt sås Nadia med en fyr, hvor aftalen var klar fra start. Det handlede om sex, intet andet, og for Nadia var det en selvfølge, at de begge skulle have noget ud af det.

Alligevel endte relationen brat, efter han havde fået udløsning to gange på en aften og ikke havde tænkt sig at gøre noget for hende.

Sex skal ikke nødvendigvis være ”en til dig og en til mig” for at være godt, mener Nadia.

– Men det, jeg bliver skuffet over, er, at jeg synes, jeg gør en indsats for hans nydelse. Jeg går op i hans velvære, og at han får noget ud af at mødes med mig. Og så bliver jeg bare glemt. Det er det, der er frustrerende.

John Travolta i livmoderen

Nadia, der er 22 år i dag, var ikke sen til at mærke sin seksualitet.

Allerede i børnehaven havde hun ”en stor nysgerrighed mod drengene og prøvede alt muligt af i puderummet”, og da hun som seksårig så Grease for første gang sammen med sin mor, udbrød hun: ”Ham der John Travolta, han går altså lige i livmoderen.”

https://imgix.femina.dk/nadia55.jpg

Nadias forældre forsøgte aldrig at neddysse datterens umiddelbare reaktioner, for sex var ikke et skamfuldt tema i familien. Som teenager glædede Nadia sig til at have sex, og da hun havde haft sin debut som 15-årig, var hendes mor den første, der fik det at vide.

– For mig var det lig med, at jeg nu var voksen. Selvfølgelig skulle min mor vide det, og hun var bare sådan: ”Yay! Sådan!”, siger Nadia med hænderne i vejret.

– Sex har virkelig aldrig været et tabu, og jeg har lært, at man ikke skal skamme sig over sin lyst.

Hun sidder i køkkenet i sin etværelseslejlighed i København. Det er tirsdag formiddag, og hun skal egentlig studere psykologi hele dagen, men det der med at sidde alene derhjemme kan være lidt af en udfordring, synes hun.

I det hele taget har corona kastet nogle kedelige skygger på singletilværelsen.

Da Nadia meldte sig til TV2-programmet ”Fordi vi har lyst”, var det for eksempel meningen, at filmholdet skulle følge hendes datingliv og mange byture.

– Men så kom pandemien, og så skete der ikke en skid på den front i flere måneder. I stedet blev min historie det her med, at jeg oplever, at fyre kun har fokus på deres egen nydelse under sex, siger hun.

Og det opråb er hun egentlig glad for at være afsender på.

For godt nok synes Nadia, at det ”overhovedet ikke er svært at tale om at have lyst til sex”, men hun synes, det er akavet at skulle bede en fyr om at tilfredsstille sig. Især nu, hvor hun er single, og ham i sengen typisk er en, hun lige har mødt.

Gavmild med gaverne

Nadia har svært ved ”at komme”. Det siger hun flere gange, nærmest undskyldende for sig selv.

– Jeg lærte det først med min seneste kæreste, og det tog tid. Jeg ved, at nogle kvinder kommer let, når de har sex med et andet menneske, men for mig handler det både om træning og tillid, og som single får jeg det slet ikke øvet. Hvis ikke de gør noget for mig, er det jo svært.

https://imgix.femina.dk/nadia_fordi_vi_har_lyst.png

Og Nadia har ikke lyst til at skabe en situation, hvor hun selv skal bede fyren om at gøre noget for hende.

– En gave, man selv har bedt om, er ikke det samme som en gave, man modtager uopfordret, siger hun.

Selv er Nadia gavmild med gaverne.

– Lad os sige, at jeg ser den samme fyr tre gange. Vi har sex hver gang, jeg giver ham blowjobs, og han kommer flere gange. Jeg vil gerne vise, at jeg går op i, at han har det godt. Og så gider han ikke engang røre ved mig.

I stedet ender det ofte med, at han falder i søvn, fortæller Nadia. Glad og tilfreds, mens tankerne kværner rundt i hendes hoved.

Skjult underliv

Nadia er egentlig ret sikker på, at de fleste mænd ønsker, at den kvinde, de er sammen med, nyder det lige så meget, som de selv gør. Men hun tror, der er flere ting, der mudrer oplevelsen og gør det svært at afkode, hvad god sex er — for begge parter.

– Jeg tror, at noget så banalt, som at man kan se penis, gør en forskel. Kvinders underliv er mere skjult.

En penis kvitterer for det meste med en klat sæd under klimaks, men den kvindelige orgasme er ikke synlig på samme måde.

– Der er jo mange fyre, der tror, at man er kommet, hvis bare man siger, at det var godt. Men helt ærligt, de ville jo aldrig være i tvivl, hvis de først havde oplevet det ægte, siger Nadia.

Orgasmekløften

Projekt Sexus fra 2019, der er den største undersøgelse nogensinde af en befolknings sexvaner, viser, at 12 procent af de adspurgte kvinder i alderen 15 til 24 år ikke havde fået en orgasme inden for det seneste år. For mændene i samme aldersgruppe gjaldt det 0,7 procent.

Den store forskel på mænd og kvinders orgasmer, også kaldet orgasmekløften, blev også tydeliggjort i et amerikansk studie for et par år siden. Her svarede homoseksuelle kvinder, at de i 86 procent af tilfældene fik orgasme under sex, mens det kun gjaldt for 65 procent af de heteroseksuelle kvinder.

Nadia har aldrig faket en orgasme, for det, synes hun, er dumt. Det forvirrer mere end det gavner og skaber en vrangforestilling om, hvad der skal til.

– Der er selvfølgelig kvinder, der kommer under samleje, så jeg kan godt forstå de fyre, der synes, det er svært. Men det handler om at gøre en indsats.

En indsats fra fyrens side kunne for eksempel være at ”gå ned på” personen, han er sammen med.

LÆS OGSÅ: Alexandria Ocasio-Cortez finder sig ikke i noget - og netop derfor skal du kende hende

– Jeg siger altid ”gå ned på”, fordi jeg har svært ved at sige ”slikke fisse”. Jeg kan slet ikke lide de ord. Og det er jo interessant, men jeg tror igen, det har noget at gøre med, at vi ikke bliver eksponeret for kvinders underliv.

Mormor på mandejagt

I forbindelse med programmet ”Fordi vi har lyst” mødte Nadia Judith fra ”Mormor på mandejagt” — en DR-serie, hvor en flok ældre damer sonderer datingterrænet for at se, om kærlighedsløbet er kørt, når man er single og senior.

Judith foreslog Nadia at vente med at gå i seng med dem, hun dater, fordi det så kan være, at det bliver nemmere at snakke om, hvad der giver hende nydelse.

– Og det er et fint råd, men når man har været single længe, er livet ret statisk. Der kan gå et halvt år, hvor der ikke er nogen spændende fyre, og pludselig er der en. Så tager man ud, har det hyggeligt, drikker måske lidt, han har lyst, og du har lyst. Hvorfor skulle man lade være? Det er fandeme svært at være kysk i håbet om, at der måske kommen en eller anden gevinst senere ude i fremtiden. Det har jeg ikke lyst til.

https://imgix.femina.dk/nadia33.jpg

I stedet er Nadia klar til at gå i front for at ændre på, hvordan vi har sex med hinanden og taler om seksualitet og lyst.

– Jeg har været nødt til at sige til mig selv, at den forandring, jeg ønsker at se, må jeg selv byde ind med. Jeg synes, det er vigtigt, man kan snakke om kvinders seksualitet, og jeg tror, at de frustrationer, jeg taler højt om, er nogle, mange kan spejle sig i. Det er også min oplevelse efter at have været med i programmet, hvor jeg har modtaget flere hundrede beskeder.

Sexmonstre

Nadia har både fået beskeder fra mænd og kvinder. De fleste roser hende for hendes mod, og flere mænd har skrevet, at det er ”megacool” at sætte fokus på, at kvinder også har lyst.

– Flere fyre har sagt, at de er bange for at blive set som sexmonstre, der bare kommer og tager, og det er de selvfølgelig ikke interesserede i. Men nogle af de ældre fyre indrømmer samtidig, at de ikke havde fokus på kvinden, da de var yngre. De havde fokus på dem selv, fordi sex var nyt og fantastisk, og det var først, da det begyndte at blive kedeligt, at de fandt ud af, at de faktisk kunne gøre en masse for kvinden, og at det var frækt.

Generelt har responsen på programmet været god, men der er også kvinder, der har skrevet til Nadia, fordi de ikke mener, hun bør tale på deres vegne.

– Det gør jeg heller ikke. Jeg taler ud fra mine egne oplevelser, men jeg ønsker ikke, vi skal være overfølsomme. Når vi ikke taler sammen, bliver det hurtigt mænd mod kvinder, og det er slet ikke sådan, mit verdensbillede er. Jeg er med på, at mange fyre tilfredsstiller kvinder. Men når jeg læser de beskeder, jeg får fra jævnaldrende kvinder, kan jeg jo se, at der er et problem.

– Jeg har også mange veninder, der aldrig er kommet, og de synes, det er skamfuldt at snakke om, at de har et behov. Og samtidig ved de knap nok, hvad de selv kan lide, fordi de bare har affundet sig med, at det kun er fyren, der kommer. Vi bliver simpelthen nødt til at snakke om det svære, for ellers bliver sex aldrig bedre, siger Nadia.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også