elskende par
Kærlighed og sex

Missionærstillingen: 6 gode grunde til at elske den

14. december 2018
af Sara Skaarup
Foto: Panthermedia
”Kedelig og mest velegnet til rutinesex”. En del mennesker ser ned på verdens mest brugte samlejestilling, men den kan let være sjovere end sit rygte.
Missionærstillingen er formentlig verdens ældste stilling at knalde i for mennesker. Denne måde at have samleje på har med stor sandsynlighed flere tusind år på bagen – formentlig også endnu flere, for nogle af de med mennesket beslægtede aber parrer sig på samme måde. Og gammelt er ikke altid skidt!
Missionærstillingens kedelige ry kommer nok delvis af, at vi ubevidst forbinder dens navn med noget meget fromt: Den form for sex, kirken og de kristne missionærer i middelalderen pålagde befolkningen at holde sig til. Og i kirkens øjne den eneste stilling, der ikke var syndig, hvorimod andre samlejestillinger, f.eks doggy style, oplevedes som noget dyrisk og dermed ukristeligt. LÆS OGSÅ: 6 måder I kan variere den klassiske missionærstilling Alligevel skylder vi missionærstillingen respekt. I Danmark er den nemlig favorit og har været det længe – i en stor undersøgelse sidste år meddelte 81 procent af de adspurgte, der havde haft sex inden for det seneste år, at det var den stilling, de havde anvendt. 1. Den er ”idiotsikker”: En af de ting, der gør positionen så populær, er nok, at den i udgangspunktet er så nem at finde ud af. Ingen indviklet akrobatik dér. Men missionærstillingen kan mere end det! 2. Den er orgasmevenlig: Stillingen gør det muligt at stimulere klitorishovedet indirekte og desuden stimulere både g-punkt og indre dele af klitoris – for nogle kvinder en cocktail, der får dem helt i mål.
3. Den giver mænd en god fartkontrol: Manden har i missionærstillingen gode chancer for at bestemme tempoet og time tidspunktet for sin udløsning. 4. Den kan varieres i det uendelige: Du kan f.eks. vælge at samle dine ben på madrassen, hvorpå han skal møve sig ind med ekstra friktion til følge. Eller du kan trække benene op som en frø og lægge dine fødder på din elskers balder i stedet for imod sengen og få hans kønsben til presse imod klitoris. 5. Den er ”håndfri”: To mennesker, der har sex, har et væld muligheder for at supplere samlejet med andre former for kontakt og kærtegn: Når han ligger oven på dig, kan I se hinanden i øjnene, kysse og holde om hinanden. 6. Den er topromantisk: Det er faktisk kun i denne position, de elskende kan presse hjertet imod hinanden – bonus på kærlighedskontoen. LÆS OGSÅ: Tantrasex for begyndere: 5 ting, I skal vide Sara Skaarup er sexolog og journalist og skriver om krop, kvindeliv og kærlighed.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også