https://imgix.femina.dk/media/327f451b34314b1f9392c30029a8a4c3.jpg
Kærlighed og sex

Mænd foretrækker forladte kvinder

3. maj 2011
af Marie Tromborg
Mænd får præstationsangst af kvinder, der selv har afsluttet deres seneste forhold.

Hvis du selv har afsluttet dit seneste forhold og nu ser en ny mand, så skal du vide at han godt kan blive lidt nervøs og anspændt ved tanken, om at du har været stærk nok til at skille dig af med din forrige kæreste.

Et nyt studie fra University of Michigan, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Evolutionary Psychology viser nemlig, at mænd i det tilfælde har en tendens til at opfatte dig som krævende, kræsen og dominerende.

Se også: Spørg om sex

Og det kommer ikke bag på parterapeut Tomas Friis.

- Mænd får ganske enkelt præstationsangst, når kvinder er handledygtige. De bliver usikre på, om de selv kan leve op til hendes krav, siger han.

Læs også:
Lær at netdate

- Det er oprindelig et maskulint træt at være handlekraftig, og det skræmmer mænd i deres urinstinkt, at kvinder også kan det, siger Tomas Friis.

Stærk og målrettet
Omvendt står det til, når det er kvinder, der skal finde en partner. Studiet viser nemlig at kvinder finder mænd, der har afsluttet tidligere forhold, mere attraktive.

Kvinderne opfatter dem som stærke og mere målrettede.

Læs også: Guide: Scor din kollega

- Kvinder har brug for at stole på manden for at kunne give sig hen. En mand, der viser handlekraft, signalerer, at han ved, hvad han vil. Og det er til at stole på, siger Tomas Friis.


Creme til intimbarbering
Køb den i Q-shoppen!

Læs også