Kærlighed og sex

Længe leve missionær-stillingen!

af Malene Fich Weischer / Tidens Kvinder 14. december 2012
foto: All Over
Når talen falder på missionærstillingen, så glider tankerne nemt hen på det kedelige og hverdagsagtige. Men det fortjener den gode, gamle stilling slet ikke. Velkommen til ”Frisk fredag” på Oestrogen.dk

Det kan godt være, at missionær-stillingen ofte bliver nedgjort, men ikke desto mindre er det nok den, de fleste af os har prøvet - og som rigtig mange vender tilbage til. Den er nemlig både følelsesladet og intim. Vores venner på Tidens Kvinder har kigget stillingen nærmere efter i sømmene:Hvor stammer missionær-stillingen fra?Når missionærerne i gamle dage rejste rundt i verden med deres gode budskab, blev de både vrede og forargede af at se og høre om de indfødtes mange kunstfærdige, seksuelle krumspring. Den slags abekattestreger syntes de ikke om. Samlejet burde lægges i faste rammer med kvinden nederst og manden ovenpå. Sådan var det hjemme hos missionæren, og sådan skulle verden være. Men efterhånden som den seksuelle frihed har løsnet mange snærende bånd, er en del abekattestreger heldigvis vendt tilbage.Overraskende orgasmevenlig Alligevel havde den gamle missionær ret i mange ting, for stillingen giver mulighed for langt flere variationer, end man umiddelbart skulle tro.Det lyder som brugsanvisningen på et husholdningsapparat, men i det amerikanske tidsskrift Journal of Sexual Medicine står der, at missionærstillingen "giver nerverne et bredere stimulusspektrum og er overraskende orgasmevenlig". En tredjedel af alle kvinder synes, ifølge en undersøgelse beskrevet i nævnte tidsskrift, at missionærstillingen er deres favoritstilling. Manden er efter sigende enig, fordi han derved kan bestemme tempoet og forlænge udløsningen.Ny inspiration til missionærenFor jer, der er trætte af den velkendte missionær, kommer her nogle opdateringer. Vi ved ikke, om missionæren selv var opmærksom på disse variationsmuligheder. Han talte aldrig højt om dem. Men du og din partner kan sikkert få glæde af at prøve jer frem.Glem nu ikke, at selv om stillinger kan sætte fut i et forhold, så skal der meget mere til, for at det erotiske samvær bliver vellykket. Det romantiske spil, forspillet og kommunikationen mellem jer er en forudsætning for, at de forskellige samlejestillinger kan folde sig ud og give nydelse til jer begge. Tålmodighed, fysisk overskud.

Få inspiration til dit sexliv på TidensKvinder.dk

På gyngende grundMissionærstillingen har været under anklage for ikke at tillade megen klitoriskontakt, men med en enkelt justering kan det rettes. Eksperterne kalder den coital justering: Når din partner ligger oven på dig, skal han prøve at trænge yderligere fem centimeter ind, så penisroden og kønsbenet gnider mod klitoris. Med benene rundt om hans lår skal du nu presse dig op imod ham, så der opstår et pres og et modpres - en forsigtig gyngende bevægelse - i modsætning til ud og ind. Klitoris vil afsløre, hvornår I gør det rigtigt.En strejf af tantraEn sjov og speciel stilling, som I kan afprøve, er denne udvidede missionærstilling, som ofte omtales i tantra-litteraturen: Du ligger på ryggen, mens han står på knæ så tæt op til dig som muligt. Fra denne position løfter han begge dine ben op på en af sine skuldre. Denne sideværts indtrængen masserer dermed skedens sidevæg - et område, som ikke så let bliver berørt i andre stillinger. Hvis du kan lide det og gerne vil stimulere den anden skedevæg, kan du lægge benene over på hans anden skulder. Nogle mænd synes, det er svært at støde med begge ben på skulderen, men øvelse gør mester.

LÆS OGSÅ: Dét ønsker din mand sig - i sengen!

En tur på cyklenEn anden velbegrundet indvending mod missionærstillingen er, at den let kan låse dig fast i en passiv position. Sådan behøver det ikke være. Få ham til at støtte mod underlaget med armene, så du bevarer en vis bevægelsesfrihed. Læg et ben over hans skulder, mens det andet ligger udstrakt - eventuelt bøjet med foden plantet fast mod underlaget. I dit eget tempo skal du nu skifte ben, så det ene er over hans skulder og det andet på sengen. Denne cyklende bevægelse med benene kræver nok nogen smidighed og øvelse, men skaber en skøn glidebevægelse hen over G-punktet.Med samlede benDet lyder knibsk, men paradoksalt nok kan du forhøje nydelsen ved at samle benene: Så snart han er inde i dig, skal du samle benene. Det betyder, at skeden presses lidt ekstra sammen, hvilket giver både dig og din partner en mere intens stimulation. Gnid lårene mod hinanden, så der dannes friktion mellem penis og kønslæberne, samtidig med at han bevæger sig frem og tilbage. Den ydre del af skeden samt de ydre og indre kønslæber bliver i særlig grad aktiveret ved denne form for indtrængen. Du kan give ham yderligere modstand ved at presse hænderne mod væggen eller noget andet fast. En variant er, at han også samler benene og ligger oven på dig med hele sin tyngde. Måske nyder du vægten af ham. Måske føler du dig kvalt. Prøv!

LÆS OGSÅ: Lær ham at forkæle dig