En ny undersøgelse viser, at kvinder efterhånden er ved at finde tilbage til naturlig kønsbehåring.
Kærlighed og sex

Kvinder foretrækker naturlig kønsbehåring

26. november 2013
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
foto: Shutterstock
En ny undersøgelse viser, at kvinder efterhånden er ved at finde tilbage til naturlig kønsbehåring.

Ny undersøgelse: Kvinder foretrækker naturlig kønsbehåring

Kvinders intimbarbering er tilsyneladende i stigende grad ved at vende tilbage til dets naturlige rødder ifølge en ny, britisk undersøgelse.

- Det var interessant at se, at størstedelen af kvinderne i Storbritannien går efter et naturligt udseende dernede til trods for konstante bombardementer af nye hårfjerningsteknikker og dekoration med smykker, siger talsmand Sarah Bailey fra det britiske onlineapotek UKMedix.com, der står bag undersøgelsen, til femalefirst.co.uk.

Mere end halvdelen af de kvinder, der blev adspurgt i undersøgelsen, plejer og trimmer nemlig ikke deres kønsbehåring.

Læs også: Må kvinder ikke længere have naturlig kønsbehåring?

Intimbarbering kræver stort vedligehold

30 procent foretrækker en naturlig hårvækst mellem benene og yderligere 62 procent af de, der går ind for netop denne hårstil har indrømmet, at deres partner bifaldt deres valg.

- Det er tydeligt, at kvinder ikke er bange for at vise sig uanset, hvad de føler sig mest komfortable med dernede, og alt det vedligehold, der følger med intimbarbering, er for de fleste ikke nogen overraskelse, siger Sarah Bailey.

Hos de kvinder, som trimmer de nedre regioner, gør 33 procent af dem det ved at barbere kønsbehåringen med en skraber, mens 27 procent får foretaget en voksbehandling af bikinilinjen.

> Se hvilken intimbarbering der var den mest populære i 2013

Sexpartnere elsker utrimmet kønsbehåring

En brasiliansk voksbehandling er den mest populære metode til at udføre hårfjerningen, hvor kvinden som udgangspunkt får fjernet al hårvækst, mens 37 procent får efterladt en lille stribe af hår ved deres voksbehandling.

Men det er ikke altid uden andre følgevirkninger, at kvinder får foretaget hårfjerningen.

- Der har været bekymringer omkring intimhygiejne i forbindelse med risikoen for infektion, så vi vil opfordre alle kvinder, der overvejer det naturlige udseende til at gå efter det. Ifølge vores resultater elsker sexpartnerne det, så vær ikke bange for at droppe skraberen!, siger Sarah Bailey.

Den traditionelle bikinivoksbehandling, hvor kønsbehåringen bliver fjernet der, hvor bikinitrussen ikke dækker, er til gengæld landet på en andenplads i undersøgelsen med 30 procent.

19 procent er til gengæld tilhængere af Hollywood-behandlingen, hvor alt hår bliver fjernet

> Galleri: Sådan ser kvinders underliv ud

Læs også