Julia tjener 20.000 om måneden på sugardating
Kærlighed og sex

Julia tjener 20.000 om måneden på sugardating: ”Spændingen giver mig et rush”

16. oktober 2017
af Camilla Wass, redigeret til web af redaktionen
Foto: Shutterstock
For Julia på 22 er sugardating en seksuel legeplads, hvor hun kan leve sine fantasier ud – og krydre hverdagen med flyrejser, luksushoteller og nervepirrende møder med fremmede mænd. Men det hemmelige liv har også en pris.

Julia har tjent penge på sugardating de sidste fire år

- Jeg var i starten bange for, at folk ville dømme mig – og jeg syntes, det var en skamfuld ting at gøre. Men så fandt jeg ud af, at jeg kun skammede mig, når jeg tænkte på, hvad ANDRE ville tænke. Så for mig handler det her rigtig meget om at finde ud af, om samfundets grænser også er MINE grænser. Unge kvinder i dag vokser op med, at fyrene forventer, at de skal være PÆNE piger, men helt ærligt: Hvem har gavn af, at du sidder derhjemme som seksuel anorektiker, hvis det ikke er sådan, du er?

– Jeg har altid været en meget seksuel person. Jeg elsker sex, og jeg forbinder det ikke altid med kærlighed. Og jeg synes, det er fedt, at rammerne er så klart definerede. Han betaler for sex, og du knalder for penge – så ingen er i en position, hvor de kan dømme den anden. Det giver mig en følelse af frihed.

"Det var virkelig lettjente penge"

Julia er 22 år, har langt, lyst hår, og et ansigt med fine, sofistikerede træk. Hun kunne være en helt almindelig ung kvinde – og hun har da også et helt almindeligt job. Men gennem de seneste knap fire år har Julia også haft et hemmeligt liv. Det hele begyndte i gymnasiet, hvor hun sammen med sin veninde begyndte at lege med tanken om at date ”rige ældre mænd”.

– I starten var det mest for sjov – vi var bare blevet så trætte af fyrene på vores egen alder. Men til sidst blev jeg helt besat af at prøve det af i virkeligheden, fortæller Julia.

Som 18-årig tog Julia det første skridt og oprettede en profil på en sugardating-portal. Den første date var en 37-årig mand fra Schweiz – de mødtes og snakkede og dyrkede ikke sex.

– Han var supersød, og efter daten gav han mig 5.000 kr., og jeg tænkte, at det var VIRKELIG lettjente penge. Og når du først har prøvet at date for penge, er der ikke så lang vej hen til at gå i seng med en fyr for penge. Princippet er jo det samme, i hvert fald i mit hoved, fortæller Julia.

LÆS OGSÅ: Sugardating er blevet mere og mere populært - læs hvorfor

Et nervepirrende rush

Julia mødes oftest med mænd på businessrejse, der er ude efter selskab for en aften. De fleste er mellem 35 og 50 år, og de er ofte gift, fortæller Julia, der tjener 20.000-50.000 kr. om måneden på at være escort-agtig, som hun kalder det.

– Det er så nervepirrende at tage af sted for at møde et fremmed menneske, og hele spændingen giver mig et rush. Dagen før nytårsaften var jeg på date med en totalt hot fransk fyr. Han gav mig en flybillet til Paris, og vi mødtes på et eksklusivt hotel, hvor vi tilbragte en fantastisk nat sammen. Han betalte mig 30.000 kr. Jeg ville have gjort det gratis, men det sagde jeg selvfølgelig ikke til ham, griner Julia.

Men er du ikke bange for, hvad de fremmede mænd kan finde på?

– Nej, for på en mærkelig måde har det her lært mig at stå op for mig selv. Jeg ved, jeg let kan blive udnyttet, når jeg mødes med en mand, der er ældre end mig, og som ofte også er rig og succesfuld. Og det gør, at jeg passer rigtig meget på, at jeg ikke kommer til at såre mig selv, siger Julia alvorligt.

– Jeg vælger selv at tage af sted på daten, og hvis jeg har en forkert mavefornemmelse, tager jeg ikke af sted. Jeg har mange flybilletter, jeg ikke har brugt, og dates, jeg ikke er mødt op til. Og selv om fyren betaler, så gør jeg ikke noget, jeg ikke har lyst til. For mig er det seksuelle ikke svært, men dating-delen har jeg det ikke godt med. Det er hårdt at skulle lade, som om du er interesseret i et menneske, der betaler for dit selskab. Og at vise sig offentligt sammen – det bryder jeg mig ikke om. Jeg er meget sensitiv over for, om folk kigger på os og lægger mærke til aldersforskellen. Så jeg synes, det er mere ”rent”, når det kun handler om sex.

LÆS OGSÅ: Stil dig selv spørgsmålet: Hvorfor har jeg sex?

Intimitet er ikke så intimt mere

Familien og vennerne ved ikke, at Julia sælger sex for penge – kun de allernærmeste veninder er indviet.

– En af mine bedste veninder er moralsk imod det, og hun bliver ved med at sige, at hun ikke kan lide, hvad det gør ved mit syn på kærlighed. Og hun har en pointe. Intimitet er ikke så intimt for mig mere, og jeg kommer hurtigt til at kede mig, når jeg mødes med fyre på min egen alder. Selv om det er forkert, så begynder jeg at tænke på de penge, jeg kunne have tjent i stedet for, siger Julia.

Har du en slutdato?

– Ja, jeg troede faktisk, at den ville have været for længe siden! Men det er blevet så let for mig – og jeg er holdt op med at tænke på mændenes alder eller udseende. Da jeg gik i gymnasiet, lavede mange af pigerne en liste over de fyre, de havde været i seng med. Hvis man kom over fem fyre, var der rigtig meget slutshaming, og jeg har mange veninder, der stadig kun har været i seng med fem fyre. Selv er jeg for længst holdt op med at tælle – og det er en kæmpe befrielse, fortæller Julia.

– Men jeg har lovet mig selv at stoppe, den dag kærligheden kommer ind i mit liv. Livet er langt, og jeg er åben for den ægte kærlighed – selv om jeg lige nu har rigtig svært ved at blive forelsket.

Julia har valgt at være anonym, men femina kender hendes rigtige identitet.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også