Julie_Jeune
Kærlighed og sex

Jeg vil gerne ses igen, men han sender bare lumre beskeder. Hvad gør jeg?

5. oktober 2023
Af sexolog og parterapeut Julie Jeune
Foto: Mathilde Schmidt
"Vi skal godt nok kaste os modigt og åbent ud i kærligheden, men vi skal også passe på os selv og vores hjerter." Læs Julie Jeunes svar om dating.

Kære Julie

Jeg har mødt en på Tinder, og vi har set hinanden et par gange. Jeg vil gerne ses mere, men det er som om, at han kun er interesseret i at skrive beskeder.

Det gør han så til gengæld næsten hver dag. Og det er ofte nogle lumre nogen om alt det, han vil gøre ved mig, men det virker ikke som om, at han har tænkt sig at gøre det i virkeligheden. Hvad tænker du?

Kære dig

Jeg tænker, at du skal skynde dig at få afklaret, om I vil i samme retning eller har to vidt forskellige ønsker og hensigter med jeres møde.

Det gør ikke nogen af jer forkerte, at I ikke vil det samme. Men uden den afklaring risikerer du i bedste fald at spilde en masse tid og bruge din energi på drømme og længsler, der alligevel ikke vil blive indfriet. I værste fald risikerer du at gå skuffet, såret og modløs fra det møde.

Vi skal godt nok kaste os modigt og åbent ud i kærligheden, men vi skal også passe på os selv og vores hjerter. For vi kan miste både vores tro på kærligheden og vores livsglæde, hvis vi bærer rundt på for mange dårlige oplevelser og møder.

Så for din egen skyld, ær dig selv og det, du ønsker at leve i. Stå ved dig selv og vær åben og ærlig.

Du kan jo spørge ham direkte, om han mest bare vil have en at skrive frække beskeder med, og så fortælle ham om, hvad du gerne vil. Eller du kan bruge humor og spørge, hvornår han havde tænkt sig, at alt det skulle ske.

Det kan tage lang tid at finde ud af, hvad to mennesker, der møder hinanden, kan og skal sammen. Men det er hurtigt at finde ud af, om begge parter reelt er interesserede i at lære hinanden at kende og er ordentlige, åbne og ærlige, selv om om der er tvivl og usikkerhed. Det, synes jeg, du skal finde ud af.

Nogle gange er vi bange for at være åbne og ærlige, fordi vi frygter, at vi skræmmer den anden væk, og at vi er for meget eller for krævende. Eller at spændingen og magien forsvinder.

Men tro mig, når vi først ægte møder et andet menneske og åbner os for hinanden, så er det rigeligt spændende også uden tvivl og uklarheder, som dem du lyder til at leve med lige nu.

Det hele bliver faktisk meget sjovere og vildere, når vi tør vise og fortælle, hvad der foregår i os. Det er dér, eventyret for alvor starter.

Og ja, vi vil skræmme nogen væk, og det er kun godt, for dem, vi skræmmer væk, havde vi alligevel aldrig kunne udleve det med, som vi ønsker.

Måske er han sådan én, måske er han ovenikøbet i et forhold og slet ikke rigtig disponibel. Eller måske er han usikker og synes, det er lidt voldsomt at mødes i virkeligheden, selv om han er reelt interesseret.

Så kære dig: Rigtig god afklaring, hvordan end du får den. Den er jo også en del af mødet, og den kan der kun komme noget godt ud af det. For du skal jo udleve det, du drømmer om og ikke gå i tvivl og uvished, og du skal heller ikke spises af med nogle lumre beskeder. Den går ikke.

Artiklen blev udgivet i femina uge 39, 2023.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også