Jose
Kærlighed og sex

Hun syntes, det var sjovt at være en piges “første”. Men det kom med en pris

18. august 2023
Af Silje Qvist
Foto: Silje Qvist
Hun fik et kick ud af at gå efter heteroseksuelle kvinder. Men Josefine vidste godt, at det aldrig ville blive til noget.

Hun kunne mærke parrets øjne stikke hende i nakken, mens hun sad i baren. Pludselig rejste kvinden sig op, mens manden forblev siddende, og så bevægede hun sig mod Josefine.

– Kunne du tænke dig at være vores tredje part i aften? Spurgte hun.

Josefine smilte tilbage til kvinden, for det var langt fra første gang, hun var blevet spurgt, om hun ville tage del i et pars seksuelle akt senere på aftenen.

Det har aldrig været det, som Josefine søgte, så parret fik et pænt nej tak.

På forskellige datingapps så Josefine samme mønster. Heteroseksuelle par, der ledte efter en lesbisk kvinde til at spice tingene op. Fred være med det, det måtte de gerne, men Josefine ville ikke med på den. Ellers befandt kvinderne, som Josefine fandt interessante, sig flere hundrede kilometer væk

I dag har 30-årige Josefine Willer fået ro på og kæreste. Men når hun tænker tilbage på sit datingliv, husker hun, hvor svært det var at finde noget ægte, og hvor meget hun blev såret i forsøget på det. Især når hun datede heteroseksuelle kvinder, som ikke plejede at date kvinder.

Jose

Josefine definerer sig selv som maskulin kvinde. Hun ved, at hun selv er til feminine kvinder. Det er bare rigtig svært at date lesbiske kvinder i hovedstadsområdet. Det kan nemlig være svært at finde nogen, som man i forvejen ikke har en relation til, fortæller Josefine.

– Det lesbiske miljø i København er enormt indspist. Du kender nærmest alle. Hvis man får øje på en ny, kan det sagtens være en, som ens veninde har været sammen med.

– Når jeg står på Rådhuspladsen i til Pride-paraden, så ved jeg godt, at jeg kommer til at støde ind i halvdelen af alle dem, jeg kender i miljøet.

For Josefine består det lesbiske-miljø i København af ekskærester, veninder, uvenner, bekendte, veninders ekskærester eller ekskæresters ekskærester.

– Så man begynder at finde nogen udefra og gå i de heteroseksuelle miljøer, fortæller hun.

Inden Josefine fik sin kæreste, dyrkede hun meget at gå på bar i de heteroseksuelle miljøer. Hun kunne være den heteroseksuelle kvindes mulighed for at prøve sin seksualitet af med en anden kvinde.

– Jeg syntes, det var sjovt at være en piges “første”. Mange heteroseksuelle kvinder er nysgerrige på det, og hvis de skal prøve det, tiltaler det dem muligvis, at jeg ser maskulin ud.

– Jeg kan godt se mig selv som en startkicker, for så ved de, hvordan det er. Og så må de søge videre derfra eller gå tilbage til det, som de er vant til.

Josefine har været sammen med, hvad hun selv betegner som mange heteroseksuelle kvinder. Hun går ikke ind i et forhold med en heteroseksuel kvinde med tanken om, at det bliver til noget seriøst.

Det har Josefine slået sig på før.

På et tidspunkt mødte Josefine en kvinde, som hun klikkede med. Kvinden havde netop afsluttet et længere forhold med sin mandlige kæreste, så der var plads til, at Josefine og hende kunne udforske deres relation.

Josefine var hendes første seksuelle oplevelse med en anden kvinde. De sås ofte, men kun bag lukkede døre.

Da der var gået over et år, og de praktisk talt boede sammen, begyndte Josefine at blive usikker på deres forhold og utålmodig. Hun havde jo lyst til at vise hende frem til hele verden. Men det måtte hun ikke.

Jose

– Vi kyssede slet ikke til sidst. Jeg blev så i tvivl om vores forhold. En dag kom vi frem til, at nok var nok, og så slog vi op.

– Hun gik tilbage til den fyr, som hun kom fra, og jeg var helt knust. Jeg tror, hun vidste fra start, at hun bare havde brug for tryghed. For mig havde vi mere end det, så hun holdt mig hen i halvandet år.

Efterfølgende søgte Josefine bekræftelse ved at score de heteroseksuelle kvinder i byen. Det var tilmed nemmere at søge det uforpligtende.

– Efter vores brud lovede jeg mig selv, at jeg aldrig ville falde for en heteroseksuel kvinde igen. Jeg gik ud og så nogle søde piger, men jeg connectede ikke med dem på samme måde, for jeg turde ikke gøre det.

Blandt Josefines veninder i miljøet er der enighed om, at du ikke kan være en heteroseksuel kvindes første og så forvente, at der kan opstå noget seriøst. Mange af dem har nemlig prøvet at blive sårede.

Josefine synes, det er fedt, at kvinder har lyst til at udforske det at være sammen med en af det samme køn. Men hun har ud fra sine erfaringer også lært, at man kan slå sig meget på at være eksperiment for en heteroseksuel kvinde, hvis ikke man distancerer følelserne fra det seksuelle.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også