https://imgix.femina.dk/media/article/1530_derfor_bliver_du_mere_taendt_om_sommeren.jpg
Kærlighed og sex

Hot hot! Derfor bliver du mere tændt om sommeren

21. juli 2015
af redaktionen
foto: Pantherstock
Og nej, det er ikke kun fordi vi alle sammen er mere letpåklædte om sommeren, at du bliver mere vild i varmen

Dagdrømmer du også lidt mere i disse måneder? Om spændstige overkroppe og flotte overarme? Der ER bare noget over sommeren. Vi bliver gladere, lettere om hjertet, det kribler i kroppen – og så bliver vi altså også mere liderlige!

Som du måske selv har bemærket, stiger vores sexlyst om sommeren – og følelser, som måske var ikkeeksisterende for nogle måneder siden, står nu i lys lue.

Mindre tøj – mere lyst

Peder Kjøs, som er specialist i klinisk voksenpsykologi, fortæller i et interview til norske KK.no, at den øgede sexlyst kan skyldes, det er varmere i vejret, og vi har det mere behageligt, noget som igen gør, at vi slapper mere af, bliver i bedre humør og får mere energi.

Ja! Derfor bliver sex bedre med alderen

- Derudover ser vi jo mere hud om sommeren, da alle har betydeligt mindre tøj på og dermed er mere synlige for hinanden.

Men hvor begge køn tænder på synet af bar hud, er effekten antageligvis stærkest hos mænd, der generelt tænder mere på visuelt stimuli, end kvinder gør, forklarer han.

- Mennesker har, i modsætning til andre dyr, ikke nogen ”parringssæson” – mennesker og aber bruger sex til at bekræfte en monogam relation, vi udtrykker følelser overfor hinanden med sex, og dette gør vi hele året – ikke bare én gang om året, ligesom fx elge og torsk gør, siger Peder Kjøs.

Han fortæller også, at det alligevel en gang imellem sker, at vi er mere seksuelt aktive i nogen perioder frem for andre.

Derfor skal du dyrke sommersex - i det fri

- Den stærke sommersol påvirker os ved, at vi bliver varme, klæder os lettere og ser hinandens kroppe tydeligere. Desuden er vi mere vågne om aftenen end i vinterhalvåret og drikker mere alkohol, noget som resulterer i, at vi hopper i høet oftere end ellers, siger han.

Sollys påvirker vores hormoner

Maria K. Ebbestad, der er presseansvarlig hos Kondomeriet, fortæller til KK.no, at det ikke bare er varmen og de letpåklædte kroppe, der øger vores lyst. Længere dage med mere dagslys har nemlig en stor indvirkning på vores hormoner, og de får altså en del af skylden for vores øgede liderlighed.

- Følelserne er mest biologi, mens den reelle forklaring på liderligheden ligger hos en gruppe hormoner og stoffer, som vi har i kroppen. Produktionen af søvnhormonet melatonin stopper, når dagslyset rammer øjet, så jo tidligere det bliver lyst, jo mindre trætte og mere veloplagte bliver vi. Det modsatte sker med stoffet serotonin, hvor produktionen stimuleres af mere dagslyst, siger hun.

Serotonin har blandt andet en vigtig betydning for reguleringen af vores kropstemperatur, humør, søvn og seksualitet. Har man for lave niveauer af stoffet, kan det føre til depression.

- Dopamin påvirkes også af tiltagende sollys og bidrager til lykkefølelsen. Desuden viser et studie, at den øgede sexlyst oftest forekommer hos kvinder.

- Det kan se ud som om, at kvinder følger lyset, når det gælder sexlyst, og at vores lyst ligger i top i april og maj. Studiet viser, at det ikke er det samme hos mænd, hvor lysten topper i august, siger Maria K. Ebbestad til KK.no.

Træn dig op til lynorgasmer

Læs også