https://imgix.femina.dk/media/8e53dd7ac16b49b6935d6678923cce78.jpg
Kærlighed og sex

Gruppeterapi løser dine sexproblemer

8. maj 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Norsk undersøgelse viser, at seksualterapi kan have en gavnlig effekt på personer, der oplever besvær med sexlivet.

En ny, norsk undersøgelse viser, at blandt en række forskellige behandlingstilbud, der findes til mennesker med seksuelle problemer, så har gruppeterapi og kognitiv den bedste effekt.

- For de mest besværlige seksuelle problemer som manglende orgasme og erektion og manglende seksuel lyst, så nåede vi frem til, at gruppeterapi og kognitiv terapi havde en god effekt, siger forskningsleder ved Kunnskapssenteret i Norge, Liv Merete Reinar, til forskning.no.

Undersøgelsen viser også, at mænd med erektionsproblemer har gavn af gruppeterapi, kvinder med manglende lyst og manglende orgasme opnår effekt ved kognitiv terapi, og at seksualterapi hjælper kvinder med underlivskræft. Par med seksuelle problemer kan desuden med fordel benytte sig af parterapi med øvelse i kommunikation og konfliktløsning, der sammenholdt med seksualterapi har en gavnlig effekt på problemerne med sexlivet.

Manglende effekt ved kræftdiagnoser

For mænd med kræftdiagnoser, er det dog uklart om terapi har en effekt. Visse studier viser, at mænd med disse diagnoser faktisk fik større seksuelle problemer efter terapien.

- Dette kan skyldes, at terapeutiske samtaler om sygdommens og behandlingens mulige komplikationer, der er knyttet til seksuel funktionsevne, påfører mænd unødvendige bekymringer og stress, som igen forstærker problemerne, siger Liv Merete Reinar.

Generelt forelægger der meget lidt forskning på det seksualterapeutiske område, og ifølge de, der står bag undersøgelsen, kan det være grunden til, at der hidtil har været stor fokus på medicinering af seksuelle problemer i stedet for terapi.

Når du fylder 45 år, kan du godt vinke farvel til dit sexliv. Lyder det som en dommedagsprofeti af dimensioner? Læs hvorfor på femina.dk.

Rummer du mange sexfantasier, som det aldrig har muligt for dig at leve helt ud? Du er ikke alene, viser en undersøgelse. Læs hvorfor det er sundt for både mænd og kvinder at drømme om sex på femina.dk.

Læs også