Ligestilling giver mindre sex, i hvert fald ifølge amerikansk forskning. Den konstaterer, at en arbejdsfordeling som ’i gamle dage’ er vejen frem, hvis der skal stå sex på dagsmenuen. Og det skal der jo …
Kærlighed og sex

Gi'r ligestilling mindre sex?

5. februar 2013
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Ligestilling giver mindre sex, i hvert fald ifølge amerikansk forskning. Den konstaterer, at en arbejdsfordeling som ’i gamle dage’ er vejen frem, hvis der skal stå sex på dagsmenuen. Og det skal der jo …

Giver ligestilling mindre sex?

Her kommer mutter med kost og spand … Mor er i køkkenet, gulvet er vasket, og lillemor har da også for længst hængt vasketøjet til tørre. Fatter? Han ordner bilen, slår græs og hamrer et enkelt søm i væggen. Hvis han da ikke ligger på sofaen. Lyder det gammeldags og ikke som noget, du kender eller praktiserer i dit parforhold? Meget muligt, men så har I sikkert heller ikke så meget sex som amerikanerne.

Gammeldags arbejdsfordeling giver mere sex
En undersøgelse af over 4500 amerikanske, heteroseksuelle par viser, at en ligelig fordeling af arbejdsopgaverne i hjemmet ikke giver den bonus, man ellers kunne forvente. Ikke i dobbeltsengen, i hvert fald. Videnskab.dk har tjekket den amerikanske undersøgelse ud, og selvom de har for vane at undersøge de underligste ting overthere, er det alligevel tankevækkende, at professor Julie Brines fra University of Washington mener, at de kønsidentiteter, man udtrykker gennem det huslige arbejde, tilsyneladende strukturerer lagengymnastikken.

En sjov undersøgelse uden svar
"Men hvorfor," tænker du måske, men svarene får vi ikke i undersøgelsen. Religion, kvindens erhverv eller løn, lykken i ægteskabet eller deres indstilling til ligestilling i det hele taget havde nogen som helst indflydelse på sammenhængen mellem husarbejde og sex. Til gengæld var det tydeligt, at kvinderne også gerne kaster sig over typiske mandeopgaver - i langt højere grad end omvendt. Skriv dig lige bag øret, at undersøgelsen er baseret på parrenes egne indrapporteringer og både det ene og det andet, og derfor er der visse ujævnheder i svarene. Som f.eks. at kvinderne afrapporterede en hel del mere sjov i soveværelset end mændene. Tsk tsk … de amerikanere, altså.

Læs også