https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/november/julefrkost-p.jpg
Kærlighed og sex

Gæt hvilke kvinder der er mest utro til julefrokosten

1. december 2013
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Kan man på forhånd sige, hvilke kvinder, der har mest tilbøjelighed til at være utro ved den kommende tids julefrokoster? Ja, mener norsk sex- og samlivsekspert, og en hollandsk undersøgelse bakker ham op.

Julefrokosterne står for døren, og mon ikke mange ville give en hel del for på forhånd at vide, om deres partner var typen, der kunne finde på at være utro? Så præcis en undersøgelse har vi desværre stadig til gode at få gennemført, men en ny hollandsk undersøgelse kan i det mindste give os en ide om, hvem der er mest utro.

Den norske sex og samlivsekspert Peder Kjøs har i denne uges udgave af det norske ugeblad KK skrevet om netop den hollandske undersøgelse, som bl.a. har set på forholdet mellem utroskab, magt og penge.

> Gæt hvilke kvinder der får flest orgasmer under sex

- Måske ikke så overraskende viser det sig, at mænd med magt og penge er de mest utro. Overraskelsen ligger derimod i kvindernes svar, fortæller Peder Kjøs, og fortsætter:

- De viser nemlig, at kvinder også er mere og mere utro, jo mere magt og jo højere indtægt, de har. Mægtige kvinder er mere utro end mænd med mindre magt, så undersøgelsen udfordrer faktisk hele forestillingen om, at lysten til utroskab er kønsbestemt.

> Galleri: Sugar Mamas - Når kvinder køber sig til sex

Fordi de kan

Undersøgelsen stiller dermed spørgsmål ved den gængse opfattelse af, at utroskab handler om forplantningslyst, og at mænd derfor er mere utro end kvinder.

- Måske det i virkeligheden bare handler om noget så enkelt om at have muligheden for at være utro og slippe af sted med det, mener Peder Kjøs, som også konstaterer, at forskellen på, hvor utro mægtige kvinder og mænd er, er forsvindende lille. Når vi har nået en vis position er vi faktisk lige slemme.

Selvtilliden spiller også en rolle

Peder Kjøs mener, at det skyldes måden, man ser verden på, når man har nået en høj position i samfundet.

- De mægtige er vant til at se muligheder for sig selv og har en tendens til at tage mindre hensyn til andres ønsker og behov, siger han og fortsætter:

- I tillæg har de mægtige mere selvtillid. De har mere tro på, at de er attraktive, og at de kan slippe af sted med de ting, de gør. Dermed tillader de også sig selv at handle mere impulsivt og i højere grad gøre dét, de selv har lyst til, vurderer Peder Kjøs.

> Sexolog: Derfor er din mand utro. Læs hvorfor på Oestrogen.dk

Læs også