https://imgix.femina.dk/2021-07-21/dsc02552.jpg
Alt er love

Først var de konkurrenter, så blev de kærester: "Vi kunne ikke stoppe følelserne for hinanden"

9. august 2021
af Missu Schneidermann
Foto: Marie Hald
Badmintonspillerne Kamilla og Christinna Rytter Pedersen har begge ligget i verdenstoppen – først som konkurrenter, siden som kærester, makkere og mødre. Planen var ellers, at de hver især skulle have en mand og en familie hver for sig. Men den ene plan blev heldigvis ikke til noget.

Mødet

Christinna: Vi kendte hinanden gennem badminton og mødte hinanden til træning hver dag. Pludselig kiggede vi lidt mere på hinanden og havde lidt mere øjenkontakt, end vi havde med vores andre badmintonkolleger.

Kamilla: Det sjove var, at vi på det tidspunkt var de største konkurrenter i Danmark i hver vores mixed double.

Så vi kæmpede altid om de samme titler, så selv om vi trænede sammen, var vi mod hinanden i kampene.

Men vi kunne bare begge to mærke, der var et eller andet specielt. Ingen af os havde haft pigekærester før, så også på den måde føltes det lidt som et farligt område at træde ind på.

Christinna: Det var super spændende, for hvad søren var det, jeg pludselig mærkede inden i hjertet, og hvorfor fløj der sommerfugle rundt i min mave, når jeg tænkte på Kamilla?

Det krævede tilløb at turde tage et skridt, hvor jeg virkelig kunne have læst forkerte signaler. At tilnærme sig en anden kvinde, når man ved, at ingen af os tidligere havde haft forhold til en kvinde.

Der var det smart med sms’er, og da vi endelig kyssede hinanden, var jeg ikke bange for at blive afvist; der kunne jeg mærke, vi var samme sted.

Kamilla: Vi havde trukket den så lang tid med blikke og sms’er, at vi var sikre på ikke at træde forkert. Der var ikke én af os, der tog skridtet til det første kys, det lå bare i luften, at nu var det nu.

Vi var kærester i smug i fire måneder, hvor vi holdt det skjult for alt og alle. For i bund og grund var det helt udelukket, at vi skulle være kærester. Vi skulle hver især have en mand og en familie.

Det var sjovt – det, vi lavede lige nu – men det går over.

Kamilla & Christinna

Kamilla Rytter Pedersen, 37 år, og Christinna Rytter Pedersen, 35 år, blev kærester i 2009.

De er begge badmintonspillere, og både hver for sig og efter 2010 sammen har de været en del af verdenstoppen inden for badminton.

Mødre til Molly på to et halvt år og venter endnu en lille pige til efteråret. Bor i Christinnas hjemby, Aalborg.

Christinna: Ja, så skulle det lukkes ned, ha ha. Vi nåede at slå op med hinanden mange gange i løbet af de måneder.

Vi var helt rundtossede og fløj på en lyserød sky, men troede, vi kunne stoppe følelserne for hinanden. Det kunne vi jo ikke.

I et forhold med …

Christinna: Efter fire måneders tid skulle vi begge til en turnering i Indonesien. Normalt boede vi på værelse med andre, når vi var ude til turneringer, men her var vi kun fire piger af sted.

Så sker der det heldige, at begge de to andre bliver skadet, og de er nødt til at tage hjem.

Kamilla: Ha ha, ja, det var heldigt for vores forhold. For så var det jo naturligt, at vi skulle dele hotelværelse.

Vi havde så denne her uge sammen, hvor vi kunne sove sammen, gå ud at spise sammen, og det var så dejligt og føltes bare meget rigtigt.

Christinna: På vejen hjem havde vi en overnatning i Singapore, og der havde vi en rigtig god snak.

Vi turde begge stå ved, at det var rigtige følelser, og det var vildt dejligt at tale sammen om det og blive enige om, at nu skulle vi hjem og fortælle vores venner og familie, at nu var vi kærester.

https://imgix.femina.dk/2021-07-21/dsc01548-1.jpg

Kamilla: Vi havde en forlænget weekend, hvor vi hver især tog hjem til vores forældre. Og der kom en klump i maven. Ikke fordi jeg var nervøs for deres reaktion, men det er bare en kæmpe ting at skulle fortælle.

Så så snart jeg kom ind ad døren, var jeg sådan: “Mor og far, sæt jer lige ind, jeg har noget, jeg skal sige.”

Jeg glemmer aldrig min fars kommentar, da jeg sagde, jeg havde fået en kæreste: “Nå, hvad hedder han?” “Hun hedder Christina”, ha ha, og så var de så glade.

Christinna: Kamilla var lidt hurtigere i Skagen, end jeg var i Aalborg. Men det var på samme måde, de var bare megaglade på mine vegne.

Det var bare verdens bedste weekend derefter. I det hele taget er alle vores forestillinger om, at nogen måske ville se fordømmende på os, fordi vi var kærester med en af samme køn, blevet gjort til skamme.

Børn

Christinna: Vi har aldrig været i tvivl om, at vi skal være sammen resten af vores liv, og vi har fra starten talt åbent om, at vi skulle have børn.

For os har beslutningen mere ligget i hvornår i forhold til vores badmintonkarrierer.

Kamilla: Vi vidste også fra starten, at vi begge godt kunne tænke os at være gravide. Jeg bar Molly, og nu bærer Christinna vores næste lille pige.

Det er så fedt at vinde sammen med sin kæreste og tage glæden med hjem sammen.
- Christinna

Christinna: Da vi stadig holdt vores forhold i det skjulte, var mit største ønske, at det bare var almindeligt at være kærester med en af samme køn. Men det bliver det jo aldrig, selv om det føles fuldstændig naturligt.

Kamilla: Vi er så ekstremt heldige at bo i et land som Danmark, hvor det er accepteret, at man godt kan være to mødre.

Der er meget større udfordringer for to mænd, der skal være forældre. Jeg tror, vi kun en enkelt gang har skullet udfylde et papir med “faderens navn”.

Christinna er registreret som medmor til Molly, og jeg er medmor for det nye barn, så vi er ligeværdige forældre, og det er jo under al kritik, at det først er blevet sådan for nylig.

Christinna: Vi valgte, at Kamilla skulle være gravid først. Hun er et par år ældre end mig, og det passede også bedre, fordi jeg stadig spillede mixed double.

Det gav mig også en ro, at det gik så godt, så jeg vidste, at hvis det skulle vise sig, at jeg ikke kunne blive gravid, så var Kamilla klar til at tage en graviditet mere, for vi ville gerne have en søskende til Molly.

Kamilla: Næsten alle vores venner synes, det er ret vildt, at Christinna er frisk på det, når nu hun har set en fødsel, ha ha.

Christinna: Kamilla har sagt, det niver lidt at føde. Jeg er ikke bange for det. Kamilla var så sej, og jeg håber, jeg kan være bare i nærheden af lige så sej som hende.

Det gode er også, at når jeg er skør, så ved hun hvorfor og har mærket det på sin egen krop.

Kamilla: Christinna er så sej, at jeg har sagt til hende, at hun bliver nødt til at lade mig varte hende lidt op. Det får jeg ikke lov til, fordi hun er så frisk og fuld af energi. Så jeg har virkelig en nem gravid kone.

I samme branche

Kamilla: I starten af vores forhold spillede vi begge mixed double, men det var ikke skægt at gå efter de samme medaljer og nogle gange endda spille direkte mod hinanden.

Derfor gik vi til vores sportschef og sagde, at vi gerne ville spille double. Det syntes han ikke, var en god idé.

Christinna: På det tidspunkt var begge vores mixed double-par blandt de bedste i verden. Kamilla blev verdensmester i 2009, og jeg vandt bronze …

Kamilla: Jeg plejer at sige, at jeg kun blev verdensmester, fordi jeg havde fået Christinna.

Christinna: Det gør jeg også, ha ha. Men vi gjorde det tydeligt, at det var vigtigt for os at spille sammen for at holde gejsten. Og vi endte med at blive bedst i dame double.

Det er så fedt at vinde sammen med sin kæreste og tage glæden med hjem sammen. Vi har jo nærmest været sammen konstant, og mange veninder spørger, om vi ikke bliver trætte af hinanden.

Men vi synes, det er fantastisk.

Brylluppet

Kamilla: Vi blev gift i august 2020, og det var totalt af romantiske årsager. Vi havde styr på alt det praktiske og juridiske, så det skulle bare være en kærlighedsfest.

Frieriet foregik på gammeldags manér, hvor Christinna var på knæ og tog fusen på mig. Det var uventet og virkelig vildt. Jeg var begyndt at tro, hun ikke ville have papir på mig, ha ha.

Christinna: Vi havde vundet All England i 2018, og kort efter blev Kamilla gravid.

Jeg skulle spille turneringen i 2019, hvor Molly var nyfødt, og på ruten mellem hotellet og hallen ligger der en bro, som Kamilla var snublet på dagen før finalen året før, fordi der var glat, og jeg tænkte, at det da var der, jeg skulle falde på knæ.

Kamilla: Jeg havde slet ikke set det komme.

Christinna: Det var også virkelig svært at holde skjult, fordi vi altid er sammen. Jeg måtte opfinde en historie om, at jeg skulle hjælpe en veninde med at hente et Ikea-møbel for at komme ind og købe en ring, uden Kamilla opdagede det.

Kamilla: Vi blev gift i gårdhaven på Restaurant Smaek her i Aalborg, og vi ankom i en åben rød vogn, som Christinna kørte.

Christinna: Det lå helt fast, at vi ikke skulle have hvidt på. Men det endte med, at vi begge havde fine hvide kjoler på, som matchede uden at være identiske.

Det tror jeg, mange af vores gæster blev overraskede over, fordi vi ikke ville gå den helt traditionelle vej. Vi er trods alt heller ikke i et traditionelt forhold.

Men vi fandt hen ad vejen ud af, at vi faktisk gerne ville have en del af traditionerne med alligevel.

Læs også