Vi føler os ikke sexede når økonomien er dårlig og det dræber sexlysten
Kærlighed og sex

Finanskrisen dræber sexlysten

31. marts 2011
af Marie Tromborg
Foto: Colourbox
Vi føler os ikke sexede når økonomien er dårlig. Finanskrisen dræber altså sexlysten i de danske hjem

Økonomiske problemer dræber sexlysten

Man føler sig ikke sexet, når man har økonomiske problemer
Vores sexlyst er dalet i forbindelse med finanskrisen. Det er bekymringer over vores livssituation, der får os til at miste lysten til at dyrke sex.

Er man over 45 år, har man mindre sex og mindre lyst til det end før finanskrisen. Det fremgår af en undersøgelse, som den amerikanske nonprofit-organisation AARP, der svarer til Ældresagen, står bag.

Følelsesmæssigt forkrampet
Den amerikanske sexolog Dr. Pepper Schwartz fra University of Washington og sex- og samlivsekspert for AARP vurderer, at den dalende sexlyst skyldes finanskrisen.
- Økonomiske bekymringer breder sig til alle dele af et pars samliv. Det er svært for nogle at føle sig sexede og varme, når de er bange for at miste hus og hjem, eller hvis de allerede har mistet jobbet. Folk klager over, de føler sig distancerede og følelsesmæssigt forkrampede, siger hun på organisationens hjemmeside.

Mindre tilfredse
Undersøgelsen viser, at man i dag har 10 procent mindre sex, end man havde i 1999, hvor en tilsvarende undersøgelse blev foretaget. Og det selvom folk i langt højere grad er blevet åbne over for det. Og 26 procent af mændene har svaret, at de vurderer, deres sexliv ville være bedre, hvis de havde en bedre økonomi.
Sammenligner man svarene fra i dag med svarene fra den tilsvarende undersøgelse fra 2004, står det klart, at amerikanerne heller ikke er lige så tilfredse med deres sexliv i dag. 43 procent er tilfredse med deres sexliv i den nye undersøgelse, mens 61 procent var det i 2004.
1670 mænd og kvinder over 45 år har medvirket i undersøgelsen.

Læs også: Få sexlysten tilbage

Læs også