Sex
Kærlighed og sex

Fik du heller ikke noget ud af sexualundervisningen? Her er to tv-serier, du skal se

22. juni 2022
Af Sara Skaarup
Foto: Unsplash
Selv om du mangler tid og overskud til at udforske dit eget sexliv, kan du stadig lære mere - f.eks. gennem Netflix.

Danmark har som et af få lande i verden obligatorisk sexundervisning på skoleskemaet.

Men de fleste af os kunne ikke bruge den information, som skolen gav, til noget som helst, afslørede Sexus-undersøgelsen fra 2019, som inkluderede 63.000 danskere.

I hvert fald ikke når det kom til at nydelse. Graviditet, kønssygdomme og prævention var omdrejningspunkterne, mens emner som forelskelse, grænsesætning, berøring og orgasme totalt var fraværende.

Heldigvis sker der store ændringer med netop seksualundervisningen disse år, men især for folk, der gik i skole i 1980’erne og 90’erne, er opfølgende selvstudier en god idé.

Har man ikke lige tid til at læse en stor stak bøger, kan man starte i egen dagligstue eller seng med Netflix.

På det seneste er flere interessante programmer om sex nemlig dukket op på platformen. Programmer med både høj underholdningsværdi og et reelt indhold. Her vil jeg anbefale to:

the principle of pleasure

“The principles of Pleasure”:

En miniserie på tre dele, der handler om kvindens krop og seksuelle relationer. Meget forskellige typer kvinder deler deres oplevelser og usikkerheder, og i en strøm af fakta belyser de myter og normer, kvinders seksualitet har været underlagt i århundreder. Informativt og frisættende.

sex,love,andgoop

“Sex, Love and Goop”:

I seks korte afsnit møder vi fem umage kærestepar i deres bestræbelser for at komme tættere på hinanden seksuelt. Med kyndige og legende hjælp fra sexterapeuter, får seeren lov at følge med helt ind i parrenes seksuelle udforskninger – og i mine øjne uden at det bliver grænseoverskridende. Opløftende og livsbekræftende.

For begge eksempler gælder det, at produktionerne er meget amerikanske i deres udtryk. Men når det er sagt, er det kvalificeret voksen-tv på mange planer. News you can use, som man siger.

Begge serier udmærker sig ved at favne en bred vifte af seksualiteter, køn, hudfarver og kropsformer. De forskellige (alle kvindelige) eksperter er fantastiske, indsigtsfulde og uden berøringsangst, bogstaveligt talt. Se det alene, med en veninde eller partner.

For de super-woke er der måske ikke så meget nyt, men mit bud er, at serierne vil være horisontudvidende for flertallet.

Læs også