Sextips til at blive endnu bedre i sengen
Kærlighed og sex

Eksperternes bedste sextips til dig

17. november 2010
af Charlotte Hallbæck
Har du sarte øjne, skal du stoppe her. Men vil du høre, hvordan eksperterne ser på danske kvinders evner i sengen, så læs med her, og få et tip eller to til at blive endnu bedre

Måske er der gået lige lovlig meget dagligdag og sure sokker i dit parforhold, måske har du mistet sexlysten, eller også vil du bare gerne blive klogere på dig selv og din partner. Vi har spurgt to af Danmarks mest kompetente kvinder inden for sex og parforhold om deres bedste tips til dit sexliv. Se her, hvad de siger:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/56d3a4d5713246f9a15927d61bb4bb51.jpg

Lene Byriel, redaktør på Tidens Kvinder

I de fleste forhold er der vel perioder, hvor sexlysten ikke er så stor. Hvordan bliver man ved med at have fantastisk sex?
- Der er rigtig mange, der tror, at lysten er en konstant størrelse. Men det er det på ingen måde. Man kan ikke forvente, at den er der hele tiden, når man også lever i en travl dagligdag, hvor man har børn, arbejde og en masse praktiske ting. Nogle gange vil man bare hellere sove eller have en ostemad eller se en god film, og det er i orden.
Men vil man gerne have sexlivet op og køre, skal man sætte sex i kalenderen. Nogle af de mest velfungerende parforhold, jeg kender, gør det. De fleste kan jo godt sætte tid af til at gå i fitnesscenter eller hænge ud med veninderne. Jeg vil meget gerne plædere for, at man sætter tid af til at dyrke sex.
Man kan også booste lysten ved at tænke seksuelt og gribe hver en lille ophidselsesflimmer, der kommer og dyrke den. Er det erotiske noveller, pornoklip på nettet eller legetøj, der kilder i underlivet, så grib det, og brug det aktivt.

Hvad sætter mænd pris på i sengen?
- Det er, at kvinden er ærlig omkring sin lyst, og højlydt giver udtryk for det, hun kan lide. Jeg hørte for nylig en begavet mand sige, at det er hans kompas. Hvis hans partner ikke giver udtryk for, hvad hun kan lide, så kan han ikke gøre det bedre, end han gør. Men man skal ikke sætte sig ned og have skrevet en liste men give udtryk for det i situationen.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d3a62b5709cd49318bd5b4014323b47c.jpg

Joan Ørting, sexolog

Hvad er den største misforståelse mellem mænd og kvinder, når det kommer til sex?
- Under forspillet har mænd en tendens til at gå lige på og hårdt med kønsorganerne på kvinden, mens hun omvendt går efter at røre manden forsigtigt over hele kroppen, når de ligger og kæler. De gør det på den måde, de selv ville synes, var rart at blive kælet for. Men det er en kæmpe misforståelse.
Er du kvinde, skal du huske, at mænd gerne vil have, du går direkte til hans penis, for det er dét, der ophidser ham - ikke blide strøg på brystkassen. Omvendt skal manden lære at holde sig langt væk fra kvindens klitoris. Kvinder bør slet ikke starte med at blive ophidset af at blive rørt på klitoris, for der er mange tusind nervetråde, der sender signaler til hjernen. Så er man først i gang dér, tager det effekten fra alle de andre følsomme steder på kroppen, såsom bryster, læber, og nakke, der ikke har ligeså mange nervetråde. Og så er kvinden allerede udmattet, inden de når til akten.

Hvad skal danske kvinder blive bedre til i sengen?
Danske kvinder skal blive bedre til at rose deres mænd i sengen, når de gør tingene rigtigt. Man kommer meget længere med ros end med skældud. Lad ham vide, når dét han gør, er rigtigt godt. Det kan du gøre med lyde og udtryk, der viser, hvor meget, du sætter pris på det, han gør.
Og så skal kvinder blive bedre til at udforske deres krop. Finde ud af, hvad de tænder på, og eksperimentere med det. Vi ligger stadig under for "den pæne pige", og det er synd, for vi kunne få det så meget bedre i sengen, hvis vi turde udforske os selv.

Relevante links

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9899bf026b4445caa0a814cb4e2766b8.jpg
Par
https://imgix.femina.dk/legacy/media/b07d8576c11d47dfb835631b8036a007.jpg

Læs også