Personer, som eksempelvis dine forældre, kan have en negativ påvirkning på dit sexliv
Kærlighed og sex

Disse personer saboterer dit sexliv

7. maj 2012
af Trine Fisker, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over press
Dit sexliv bliver faktisk påvirket af personer, du aldrig nogensinde skal have sex med

Hvem sarboterer dit sexliv?

Sex er en central ting i rigtig mange personers liv, og for de fleste er sex noget meget intimt, der foregår mellem to personer. Men kvaliteten af dit sexliv afhænger ikke kun af dig selv, din partner og jeres aktiviteter i sengen. Den afhænger også af andre mennesker i dit liv - inklusiv personer du aldrig kommer til at dyrke sex med. Det skriver det norske website kk.no.

Læs også: 6 ting, der forbedre dit sexliv

Det er den kendte britiske sexolog Tracy Cox, der har skrevet flere bøger om sex, som har undersøgt, hvilke personer der kan have den største påvirkning af dit sexliv. Her er de fire grupper af personer, der kan sabotere dit sexliv.

Dine forældre påvirker dit sexliv
Din opvækst har meget at skulle sige i forhold til, hvordan din personlighed udvikler sig, hvordan du forholder dig til andre mennesker, og hvor stor din sexlyst er.

Hvis din mor eller far har haft en lav libido, er det muligt, at du også har det. Derudover har dine forældres holdning til sex også en betydning for din egen holdning.

Er du eksempelvis vokset op med, at dine forældre har snakket om storken frem til, du fyldte 20 år, vil du have et andet forhold til sex, end dem der har haft forældre, der har foræret deres børn en pakke kondomer, når de skulle på date.

Selv om du alligevel skulle ende med at få et andet forhold til sex end dine forældre, så har de påvirket dig. Din holdning til sex vil være en reaktion på den holdning, de har.

Men det er ikke kun dine forældres holdning til sex, der har en betydning. Også den måde, de har forholdt sig til hinanden på, har påvirket dig. Det er forældrenes måde at være sammen, der i første omgang lærer os, hvordan mænd og kvinder er sammen.

Ekskæresten ødelægger sexlivet
Vi har næsten alle en ekskæreste, der spøger i baghovedet. Den måde, din ekskæreste fik dig til at føle i forhold til din krop og i forhold til sex, har meget at sige for, hvordan du er i sengen. Var ekskæresten kærlig og generøs, er der en god chance for, at det har gjort dig tryggere rent seksuelt.

Var han manipulerende og kritiserende, har han næppe gjort noget for at styrke din seksuelle selvfølelse.

I andre tilfælde kan din ekskæreste være en, du måler din nye kæreste op imod, og som du har udviklet urealistisk høje forestillinger om.

Kendisserne
Der findes to typer sexliv. Det perfekte og det virkelige. Den perfekte sex er den, du ser i tv, på film og i tv-serier, hvor personerne har perfekte kroppe, hvor der dyrkes sex i perfekte stillinger, og hvor det altid ser lækkert ud. Og så er der det virkelige sexliv, som foregår i virkeligheden, og som virkelige personer dyrker.

Mange prøver at skabe sig et sexliv, der ser ud som det, vi ser på tv-skærmen, og de er dømt til at blive skuffede. I stedet for at gå i den perfekte fælde og blive skuffet, så nyd det uperfekte men virkelige sexliv.

Dine venner
I den periode, hvor vi begynder at blive seksuelt aktive, er det gerne vores venner, vi bruger som vores nærmeste rådgivere. Det er fint at have nogle personer, som man kan tale med om sex, men det er ikke altid, man skal lytte til vennernes erfaringer og tips.

For det er ikke altid, vennerne er helt ærlige omkring deres seksuelle oplevelser. Det er meget lettere for vennerne at sige, at alting var fantastisk frem for at fortælle, hvordan akten egentlig artede sig, og det kan betyde, at man hurtigt kan komme til at føle sig som en fiasko.

Læs også