https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-36-tiltraekning-p.jpg
Kærlighed og sex

Din mandeven tror du er tiltrukket

3. september 2013
af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media
Foto: Shutterstock
Tyv tror, hver mand stjæler. Det ordsprog synes at passe meget godt på dine mandlige venner.

Som kvinde er du måske helt reel, når du siger, at du ikke er tiltrukket af dine mandevenner. Men hvis det ikke er noget, I har talt om, er der en stor sandsynlighed for, at dine mandevenner ikke er klar over det faktum.

Hvorvidt en mand og en kvinde kan være venner, uden at der er tale om en form for tiltrækning mellem dem, er et eviggyldigt spørgsmål. En ny undersøgelse viser imidlertid at tiltrækningen, hvis den er til stede, ofte er ensidig. Nemlig fra manden til kvinden.

> Kan mænd og kvinder godt 'bare' være venner - få svaret her

Mændene er indbildske

Det er en amerikansk undersøgelse fra University of Wisconsin-Eau Claire, der er publiceret i Journal of Social and Personal Relationships, som viser, at det ikke er unormalt, at der er en eller anden form for fysisk og mental tiltrækning mellem venner af forskellige køn.

Undersøgelsen viser imidlertid en uoverensstemmelse, mellem hvad mændene tror, og hvad der rent faktisk er tilfældet. Kvinderne er nemlig ikke nær så ofte tiltrukket af deres mandlige venner, som disse går rundt og tror. I hvert fald ikke hvis kvinderne allerede er i et forhold.

Det er godt 80 vennerpar af blandet køn, der er blevet interviewede til undersøgelsen. Mændenes tiltrækning af deres kvindelige venner er ikke afhængig af, om de allerede er i et forhold.

Læs også