Lær hvad sexdrømmen siger om dig og lær at håndter din sexfantasi hensigtsmæssigt, hvad enten du drømmer om at dominanere, om at blive domineret eller noget helt tredje.
Kærlighed og sex

Det siger din sexfantasi om dig

23. december 2013
af JULIANE OLSEN, ALIVE.DK
FOTO: Shutterstock
Lær hvad sexdrømmen siger om dig og lær at håndter din sexfantasi hensigtsmæssigt, hvad enten du drømmer om at dominanere, om at blive domineret eller noget helt tredje.

Hvad siger din sexfantasi om dig?

Alle mennesker har seksuelle drømme, som de bærer rundt på. Nogle er heldige, at sexfantasien ligger præcis i tråd med partnerens, mens andre må gemme deres tilbøjeligheder væk som et kompromis i forholdet. Men fælles for sexfantasierne er, at de siger mere om dig, end du tror, og at der altid er en mulighed for at tackle din lyst på bedste vis. Vi har talt med sexolog Tanja Glückstadt om de mest almindelige sexfantasier.

Se også hvilke eller hvilken sexfantasi mænd har

> 8 seksuelle ismer du bør kende

Tænder på at dominere

Det siger det om dig:

At man tænder på dominans kan bunde dybere i noget rent psykologisk, men det kan også bare være fordi, at du synes, at det er fedt at kunne styre. Magt-aspektet kan være noget, man kompenserer for på andre planer i sit liv i forbindelse med sex, men det kan også handle om, at man blot ønsker at gøre det lækkert for en anden person. Tit tænker man jo smæk og klap i forbindelse med dominans, men det er langt fra altid tilfældet. Hvis man gerne vil dominere, skal man altid mærke efter om det er et problem for sexpartneren.

Sådan håndterer du det:

Det kan være svært at være modtager, hvis man tænder på at dominere, men det er noget, som man skal øve sig i. Det kan for eksempel være i form af sensualitetstræning, hvor man har fokus på hinanden ved at røre uden at have samleje. I denne leg har I faste, afklarede regler om, at I kun må bruge hænderne til at være nysgerrige på hinandens kroppe og ganske enkelt være i processen i stedet for selve målet. Sex kan nemlig lægge et enormt pres på os, hvis vi ikke får indfriet vores forventninger til det.

> Guide til 4 erotiske film I kan se sammen

Vil gerne domineres

Det siger det om dig:

Det er rart at modtage, og det er dejligt, at den anden tager initiativ, men det er ikke altid sundt for dig at lægge ansvaret for din seksualitet over i din partners hænder - især ikke, hvis du ender med at være med til sex, der i virkeligheden ikke er godt for dig. Det kan koste på andre fronter, og du kan opleve manglende lyst, og kvinder kan få skedekramper, fordi kroppen kæmper imod.

Sådan håndterer du det:

En omvendt blindfold-leg kan være en løsning. Hvis din partner får bind for øjnene, når vedkommende er den styrende i jeres akt, så bliver du nødt til at guide partneren igennem legen, og dermed tage mere ansvar ved at indikere, hvad du synes er lækkert. Dermed bliver du mere en medspiller i sexen. Du kan også vælge at være den, der giver og opleve, hvor langt I kommer ved at gøre det til en give-and-take proces. At du er tilbøjelig til at være modtageren, når det kommer til sex kan meget vel handle om, at du er seksuel usikker, og det er en god ide at gøre op med, hvis du vil udvikle dig seksuelt.

> Det siger mænd og kvinder om dominans

Er exhibitionist - Trang til at blotte sin krop

Det siger det om dig:

Du har stor selvtillid og vil gerne vise dig frem ved at være udfordrende. Det kan være, at du gør det, fordi det bare er dig, og at du er tilfreds og stolt af din person. Men det kan også være fordi du mangler bekræftelse. I det sidste tilfælde er du ikke exhibitionist, fordi du har det godt med det, og så er det måske tid til at gøre op med det.

Sådan håndterer du det:

Du kan have dit selvværd intakt, så længe det ikke er problemskabende, som hvis du oplever reaktioner fra andre, der ikke er hensigtsmæssige. Så må du gøre op med, om din egen selvopfattelse stemmer helt overens med den, som menneskene omkring dig har. Det kan være, at du overser nogle af signalerne, fordi du selv har det fint med din væremåde. Tag dine venners mening alvorligt og bed dem eventuelt om at skrive tre-fem gode og dårlige ting ned om dig, så du kan få deres syn på sagen. De dårlige ting kan være svære at få at vide, men det er her, at du udvikler dig. Tænk over, hvad din indsats så kan være efter, at du har fået disse budskaber.

Er voyeur - Seksuel trang til at belure andre

Det siger det om dig:

Der ligger jo en lurer gemt i os alle, og det hører med til seksualiteten. Når det kammer over, så har man brug for hjælp. Det sker typisk hos mænd, der gerne vil se på kvinder i det offentlige rum eller måske ser for meget porno. Pludselig kan det være blevet til en afhængighed, og når det er problemskabende, så må man søge hjælp. Den afhængige ser det ofte ikke selv, som noget forkert, men det kan blive et problem i et parforhold og her må man søge noget information.

Sådan håndterer du det:

En lurer kan have svært ved det følelsesmæssige og have et fokus på det, der giver et kick lige nu og her i stedet for at gå til partneren for at få det. Det kan gå hen og blive til en sexafhængighed, og det giver et skævt indtryk af seksualiteten. Derfor skal man have noget mere back-to-basic læring om sex. Det er fair nok at blive stimuleret af synsindtryk, og det er en sund ting, at vi tør kigge for at få et input. Det er fair nok at blive inspireret af noget dejligt, og det har noget at gøre med opdragelsen, om vi tør at give os selv lov til det.

Læs også