https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/august/2013-31-penisstorrelse-p.jpg
Kærlighed og sex

Det er ikke størrelsen...

2. august 2013
af Gitte Holm
Foto: shutterstock
Det kan sagtens lade sig gøre at få et fantastisk sexliv, selv om en mand er småt udrustet – og faktisk har han ofte et par ekstra tricks i ærmet, mener eksperten.

For mange mennesker er det store erigerede lem blevet symbolet på god sex, men er det i virkeligheden en skrøne, at det er størrelsen, der skulle være afgørende for, hvorvidt sex er en succes? Ifølge sexolog Katrine Berling er vi blevet for penetrationsfikserede, for sex handler i virkeligheden om meget andet, som f.eks. nærhed, berøring og sanselighed.

Få den store guide til sexstillinger der virker her

- Den er hørt før, men det er faktisk ikke størrelsen - det er gørelsen. Hvorvidt man får succesfuld sex handler nemlig mere om ejermandens formåen, end det handler om selve værktøjet. Og ofte vil det faktisk være således, at mænd der er småt udrustede kompenserer ved at dygtiggøre sig på andre områder som bl.a. oralsex, siger sexolog og parterapeut Katrine Berling.

Læs på Tidens Kvinder: Få tipsene til at give et fantastisk blowjob

Den skæve vinkel

For mange kvinder vil vejen til fuldstændig seksuel ekstase ligge i G-punktet, som befinder sig ca. 4-5 centimeter oppe i skeden. G-punktsorgasmer er blandt de mest eftertragtede orgasmer for kvinder, men det kræver ikke en kæmpepenis for at tilfredsstille det populære punkt. Derimod kræver det lidt snilde, teknik og den rette vinkel.

- Langt de fleste peniser er lange nok til at nå G-punktet, så her kræver det ikke en stor en af slagsen for at tilfredsstille en kvinde. Derimod kræver det, at manden ved, hvordan han bruger den - og at han formår at ramme punktet med den rette vinkel. Så her kan en krumning på penishovedet faktisk være en fordel, forklarer Katrine Berling.

Penis guide: Alt du bør vide om mandens penis

Men det er ikke kun manden der skal have hele æren eller kritikken, når det kommer til mere eller mindre succesfuld sex.

- Det handler også om kvindens følsomhed i skeden. Er hun meget følsom vil hun kunne få en skedeorgasme selv med en meget lille penis. En type af orgasme, som en del kvinder kan have svært ved at få. Så det handler altså ikke kun om mandens størrelse eller teknikker, siger Katrine Berling.

Til gengæld er der ting, som desværre bare ikke lader sig gøre, når han er småt udrustet.

- For det første vil der være en del mænd, der ikke vil kunne ramme livmoderhalsen, som kan være et følsomt punkt for mange kvinder. Herudover vil han ikke kunne nyde godt af f.eks. "deep throat" oralsex, da hans penis simpelthen ikke kunne nå langt nok ned. Men med det sagt, så er der altså masser af dejlige ting man kan foretage sig - med eller uden penetration, afslutter Katrine Berling.

Læs også