I nogle forhold fungerer det faktisk fint, at man kun sjældent har sex
Kærlighed og sex

Det betyder sex for dit forhold

19. juli 2013
Af Mia Qvist Scheelsbeck, Femina.dk, Aller Media, Foto: Pantherstock 07/19/2013 - 00:00
I nogle forhold fungerer det faktisk fint, at man kun sjældent har sex

Det betyder sex for dit forhold

Sex er sundt. Når vi dyrker sex, frigives hormonet oxytocin, der sænker blodtryk, puls og stress og styrker fordøjelse, sårheling og immunforsvar.
Men det er langt fra alle parforhold, hvor sex er en daglig fornøjelse – og jo ældre vi bliver, desto mindre sex dyrker vi. Det vigtige er dog, at man er enige og tilfredse med den mængde sex, man dyrker i et parforhold, siger sexolog og sognepræst Benedikte Vejlby Baggesgaard.

- Rent biologisk er sex bare vigtigere for nogle mennesker end andre, og hvis den ene part har lyst til masser af sex, mens den anden ikke har, kan det give problemer, siger hun til FEMINA.

Få inspiration til et spændende sexliv med tantra-sex. Se hvordan du kan lykkes med det her

Sex bliver nedprioriteret
For mange par i dag handler den manglende sex i høj grad om, at andre ting i hverdagen er begyndt at fylde. Både job, børn, fritidsinteresser, venner og meget andet gør begge parter udkørte, så de ikke orker andet end at sove, når de smider sig i sengen om aftenen.

– For de fleste ville det være et problem ikke at have sex. Men nogle mennesker har bare langt mindre biologisk behov for at være kropslige og lægger mere vægt på venskabet og den mere åndelige eller intellektuelle samhørighed. Og hvis begge parter er enige om det, kan de sagtens have et dybt og tilfredsstillende forhold med masser af kærlighed og respekt. Det er kun et problem, hvis den ene savner
erotikken og kropsligheden, siger hun.

Sexologen forklarer også, at erotik for de fleste udvikler sig med årene til at handle mere om omsorg og fortrolighed – og i nogle tilfælde måske noget mere eksperimenterende.

Læs her om et parforhold, hvor manden køber sex hos en luder. Se her, hvordan det endte

Nyd det og få energi af det
Hun råder til, at man begynder at se sex på en helt anden måde. At det er noget, I skal nyde og få energi af i stedet for, det er noget, I lige skal have overstået.

- Et berigende sexliv behøver ikke at handle om avancerede teknikker og særlige lyster. Det handler om at finde og genfinde hinanden i den ordløse samtale, som erotik er. Det kan være, lysten ikke altid er lige
stor hver dag livet igennem, men har man haft den med hinanden og delt den, så har man i sit ægteskab et udgangspunkt, hvorfra man kan finde hinanden igen og igen og igen, siger Benedikte Vejlby Baggesgaard og giver flere råd:

- Sørg for at have modet til at se på, hvad I savner. Giv jer selv plads til at gå på opdagelse i jer selv og hinanden. Vær nysgerrige og udforsk jer selv og hinanden! Spørg jer selv: ’Hvordan kan jeg bidrage
til, at vores sexliv er noget, der bygger os op som par?

Læs også