Du har scoret en lækker mand efter en festlig aften i byen. Men da I når hjem i seng, er det som om, at din krop ikke helt lystrer. Lyder det bekendt? Læs alt om hvorfor alkohol ødelægger vores sexliv her!
Kærlighed og sex

Derfor ødelægger alkohol dit sexliv

30. december 2013
af LISBETH MADSEN, NEWSDESK, ALLER MEDIA
FOTO: shutterstock
Du har scoret en lækker mand efter en festlig aften i byen. Men da I når hjem i seng, er det som om, at din krop ikke helt lystrer. Lyder det bekendt? Læs alt om hvorfor alkohol ødelægger vores sexliv her!

Her er grundene til at alkohol ødelægger dit sexliv

De fleste har oplevet, at sex i en brandert er endt med at blive noget rod. Orgasmen udebliver, og erektionen er måske heller ikke helt stabil. Det er der en god forklaring på ifølge Petra Zebroff, der er forholds- og sexterapeut fra Vancouver. Det skriver Huffingtonpost.com

Alkohol i store mængder og sex er langt fra en optimal kombination. Sexterapeuten kommer med flere punkter, der bør få de fleste til at genoverveje, om sex oven på en druktur er en god løsning, hvis man gerne vil gøre en god figur på lagnerne.

> 6 ting, der forbedre dit sexliv

> Så meget feder alkohol - få styr på kalorie indholdet når du drikker

1. Alkohol påvirker centralnervesystemet

Alkohols virkning på din krop er bl.a., at det hæmmer nogle af de dele af centralnervesystemet, som du har brug for virker ideelt, når du har sex. Fx åndedrættet og sensitiviteten i nerveenderne.

2. Erektionsproblemer

Hvis manden, du har slæbt med hjem, også har drukket en masse, vil du muligvis opleve, at han har svært ved at få erektion eller at holde den. Det skyldes bl.a., at kroppen dehydreres af alkohollen, og det hæmmer blodtilførslen. Samtidig får alkohollen produktionen af det erektionshæmmende hormon, angiotensin, til at stige. Ligesom det slørede centralnervesystem heller ikke gør noget godt for begejstringen.

3. Forsinket eller ingen orgasme

Tidligere undersøgelser har vist, at hvis du er meget påvirket af alkohol, kan du have svært eller umuligt ved at opnå en orgasme. Det kan gøre sex til et endeløst og uforløst projekt, når du er fuld.

> Få hjælp til at opnå de mest fantastiske orgasme med den store orgasme guide

4. Vaginal tørhed

Ligesom alkohols dehydrering hæmmer blodtilførslen hos mænd, så sker det samme hos kvinder. Hos kvinderne resulterer det i tørhed trods stimulering. Derfor kan sex gå hen at blive en ret smertefuld affære for den berusede kvinde.

Terapeuten påpeger dog, at nogle få glas af en alkoholdig drik betragtes af mange som et afrodisiakum. Petra Zebroff fortæller, at selvom der ikke er noget i alkohol, der umiddelbart påvirker lysten, så kan det virke som social smørelse og dæmme op for nogle seksuelle hæmninger og følelsen af at være akavet i sengen.

Læs også