https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-39-utro-p.jpg
Kærlighed og sex

Derfor er vi utro, selvom vi foragter det

23. september 2013
af Gitte Holm, Tidens Kvinder, Aller Media
foto: Shutterstock
Vi ved godt, at det er forkert at være utro, men derfor er vi det er alligevel. Utroskabssitet Victoria Milan har intet mindre end 200.000 medlemmer i Danmark, og det er ikke så lidt for et land med blot 5,6 millioner indbyggere

Selv om utroskab for mange mennesker er gået hen og blevet hverdag, er det dog ikke ens betydende med, at det er noget, den utro person finder acceptabelt. En undersøgelse blandt 2.000 af Victoria Milans medlemmer viser nemlig, at hele 40 procent af de adspurgte mener, at det er direkte forkert at være utro. Men hvad er det så, der driver os ud i sidespring og utroskab? Ifølge psykoterapeut Terje Nordberg er der forskellige motiver for mænd og kvinder.

> Få flere grunde til hvorfor vi er utro her

- Den gængse forklaring på, hvorfor vi er utro, handler om at vi savner mere sex. Som oftest er det manden, som savner mere sex og fysisk kontakt samt den ro, som følger af seksuel tilfredsstillelse. Men kvinder kan også have et ønske om mere sex. Her spiller spændingen eller lidenskaben ved selve affæren dog ofte en ligeså stor rolle som selve den fysiske tilfredsstillelse, siger psykoterapeut Terje Nordberg.

Mangel på spænding

Der kan hurtigt gå rutine og dagligdag i forholdet, og her vil en del mennesker søge spænding andetsteds. Ifølge Terje Nordberg handler det om, at man skal få spændingsbehovet dækket på en anden måde end ved utroskab.

- Spændingen ved forbudt sex er noget særligt, fordi der er så mange stærke følelser og sanser involveret, så for en spændingssøgende person kan det være svært at finde noget at sætte i stedet. Men det er ikke umuligt. Nervesystemet længes efter at mærke suset, og måske kan gyserfilm, hasarderet kørsel på mountainbike eller andre nervepirrende oplevelser, tage noget af trangen, siger Terje Nordberg.

> Her er de stjernetegn der er mest utro

Derfor er vi utro ifølge undersøgelsen:Kvinder:

- 36,7 % keder sig og ønsker spænding og lidenskab.
- 31,1 % vil gerne elskes og bekræftes, mere end de bliver.
- 27,8 % vil have mere sex end partneren.

Mænd:

50,8 % vil have mere sex end partneren.
44,4 % søger spænding og lidenskab
16,6 % vil elskes og bekræftes gennem utroskab.

Tallene stammer fra en undersøgelse foretaget af Victoria Milan, og viser kun noget om sitets medlemmer, og ikke befolkningen som helhed. VictoriaMilan.dk

Læs også