https://imgix.femina.dk/media/d93d76cdecf74221856de5526b92a862.jpg
Kærlighed og sex

Den nye manderolle - sådan håndterer du ham

27. juli 2011
af Magasinet Tidens Kvinder
Foto: Tidens Kvinder
Manderollen er i forvandling, og derfor kan det være svært for os at forstå hinanden.

Hvad vil I kvinder have?
Vi mænd har til alle tider stillet os dette spørgsmål. Hvad skal vi sige og gøre for at komme indenfor i varmen? Vi finder aldrig rigtig helt ud af det, så derfor gør vi os til på så mange måder. Nogle stumper fra en sang af Poul Krebs dukker op i mit hoved: Johnny lå i garagen og kiggede på sin undervogn, han havde lige købt alufælge, så hun ku' se den var i form.

Fra mange velmenende kanter lærer vi at være søde ved pigerne, tale pænt og opføre os ordentligt. Som drenge hører vi eventyr om pigen, som skal giftes med den store, stærke mand, men som i virkeligheden elsker den søde og lidt generte fyr. Vi har lært at være søde og forstående og ikke tale grimt og undertrykkende. Somme tider har vi sågar skrevet digte og kommet med gaver - med et skjult håb om, at det gav bonus og adgang til at stikke hånden ind under blusen.

Desværre gik det sjældent sådan. For ikke så snart vi havde afleveret gaven, før hun kørte væk med en utålelig Knallert-Jimmy, som lige havde fået sit første knojern. Ja, hvad vil kvinden have? Vi har brugt et helt liv til at finde ud af det, og efterhånden står svaret klart. Hun vil have det hele. En mand skal både kunne danse og svinge sværdet.

Se videoen : Carl-Mar giver fem fif til kvinder der vil have mere kærlighed fra deres mænd

Vi vil det hele
Den moderne kvinde har ikke længere så hårdt brug for den stærke, kloge og velbeslåede mand, som hun en gang havde. Hun kan selv. Hun kan både skifte dæk, tage en ph.D, rejse på dykkerferie og bestige bjerge. Helt uden mandens hjælp. Ja, ofte helst uden. Mandens bastion er faldet - i hvert fald den del af den, som handler om at skulle beskytte en svag og hjælpeløs kvinde. Og dog. Her kommer det forvirrende paradoks. For biologien har ikke helt sluppet taget i os. For selv om hun kan selv, så vil hun gerne have, at vi beundrer og dyrker hendes kvindelighed.

Hun vil gerne være "svag", så hun fra den position kan kalde "det stærke" frem i os. Hun vil gerne kurtiseres og erobres, gerne hver eneste dag: If you want my body, you've got to make love to my mind synger Hanne


Klitorisvibratoren
for de feminine -
Se den i Qshoppen

Boel. Det er dette krav, vi skal leve op til. Det er her, vi som moderne mænd skal sætte vores stød ind.

I et samfund, som stadigvæk domineres af maskuline konkurrence- og præstationskrav, bliver vi nødt til også at udvikle vore mere feminine sider. Det nytter ikke at vige udenom. Den legende, bløde, faderlige, omsorgsgivende, dansende mand efterspørges alle vegne i dagens samfund. Vi vil blive hele mænd - ligesom I er på vej til at blive hele kvinder. I kvinder startede for 40 år siden. Vi mænd har kun været i gang i 10 år.

Vil du have mere erotisk læsning? På Tidens Kvinder kan du finde det hele

Både mænd og kvinder har i dag viklet sig ud af kønsrollekonformitetens spændetrøje, og i denne usikkerhed mødes vi ude i det åbne, hvor normerne er flydende, men hvor hormonerne dunker, som de har gjort siden tidernes morgen. Kedeligt er det ikke. Men svært. Vi troede, vi vidste, hvad I ville have.

Hvad vil vi mænd?
I takt med at kønsrollerne ændres, og det er blevet tilladt at slippe dit begær ud af sækken, skal du, kvinde, lidt oftere tage initiativet. Fortæl os, at du tænker frække tanker. Kom med komplimenter og berøringer. Oftere end du tror, er vi trætte af at skulle leve op til forførelsesrollen. Vi vil gerne høre forslag om nye stillinger eller andet. Det tyder på, at du vil os. Fortæl, at du nyder at se vores ophidselse. Stå ved dig selv og mærk efter, hvad du kan lide. Nu har I kvinder i århundreder haft ry for at være bedre end os til at fornemme og mærke. Efter sigende har I en bedre kontakt med kroppen. Så brug dog den viden til noget! Kom ud af busken, og fortæl os, hvad I vil have.

Lad være med at spille spil eller fake orgasme. Hvis vi gør noget galt eller er på gale veje, så fortæl det. Så lover vi til gengæld at være lydhøre. Vi er trætte af
at gætte os til, hvad I vil. Vi er måske selv ude om det, når vi praler med "jernet", "stangen", "raften", men hverken den eller vi er altid så seje, som vi siger. Somme tider er både den og vi sarte, følsomme og bløde. Vi vil gerne lære også at holde af den side af vores mandighed.

Det skal du hjælpe til med, for vi har ikke lært det. Mange af os har nemlig fået trykket nosserne flade af omklamrende mødre, pædagoger og lærere. Lad være med at klemme og rive i den, men hold den fast, men blødt. Fugt dine hænder, og glid henover den med følsomhed. Det samme med kuglerne. Bløde hænder. Så skal du se, hvad vi også kan!

Læs brevkassen : Når sexlysten bare ikke er der

Når det bliver besværligt
Når det ikke helt glider af sig selv, skal du huske, at vi har en anden tilgang til at tale om, når noget går skævt. Det er derfor vigtigt, at der bliver plads til, at vi kan formulere os på andre måder. Det er vigtigt, at ting kan få lov til at tage tid.


Prøv sexy rabbit - kvindens
bedste ven

Mange kvinder synes, mænd snakker for lidt, og undrer sig over, hvad som egentlig foregår. "Hallo, derinde! Jeg savner noget nærvær om dig og mig og os!" 20 % af alle kvinder siger, at de slås med deres mænd omkring den verbale kommunikation, og 30 % af mænd mener, at mangelfuld kommunikation er hovedårsagen til problemer i parforholdet. Men når husets herre kommer fra arbejde, står samtaler om parforholdet ikke altid øverst på dagsordenen. 14 % foretrækker at tjekke mails, 12 % vil have fred og ro på badeværelset, 10 % vil gerne spise.

"Hvorfor kan du ikke se op fra computeren og bare opsummere dagens oplevelser i nogle få minutters personlig samtale?", spørger du. Svaret er ganske enkelt, at vi ikke altid ønsker at dele vore følelser med dig. Måske vil vi hellere vise dem ved at snedkere et sybord, skifte dæk på din bil eller overraske dig med brochurer om vinterferien. Kort sagt: Handling og ikke følelser.

Vi gemmer ikke nødvendigvis "på noget". Gennem århundreder har vi lært at holde vores følelser for os selv. Det er sikkert svært at acceptere. Et godt råd: Gør det alligevel. Du får os aldrig helt, fordi vi er så forskellige. Snak lidt mindre! Giv plads til en passende portion mandehørm og drengestreger. Det lyder af meget, når vi optræder i flok, men det er vigtigt for os ikke altid at være politisk korrekte. Glem ikke, at vi altid kommer hjem til jer!

Drop hysteriet
Det er intet, som tænder en mand mere, end en kvinde, som virker frisk, sund, humoristisk og glad for sig selv på en afslappet, ikke selvfed måde. Mange af jer tror, at vi kun tænder på et bestemt udseende og vægtklasse. Kun ganske få af jer er tilfredse med jeres krop, og de fleste tror, at jeres livskvalitet ville forøges, hvis de så anderledes ud. I lyver om jeres vægt og er sygelig optaget af mad. Appelsinhuden, de for store brystvorter, fregnerne, næsens forkerte vinkel, tæernes krumning og enhver antydning til hårvækst på andet end hovedbunden.

Læs også