Er det en skjult side hos alle kvinder, at vi inderst inde konstant længes efter at kaste os uhæmmet i armene på alle de ukendte, spændende fyre og have sex med fremmede, vi møder? Det viser en undersøgelse ikke er tilfældet.
Kærlighed og sex

Danske kvinder siger nej til sex med fremmede

4. februar 2014
af Redaktionen
Foto: presse
Er det en skjult side hos alle kvinder, at vi inderst inde konstant længes efter at kaste os uhæmmet i armene på alle de ukendte, spændende fyre og have sex med fremmede, vi møder? Det viser en undersøgelse ikke er tilfældet.

Ny undersøgelse: Danske kvinder siger nej til sex med fremmede

I sin seneste film, Nymphomaniac, lader Lars von Trier endnu engang en kvindelig hovedperson (Joe) udleve sin indre trang eller besættelse i så ekstrem grad, at hendes lidenskab bliver en last, til stor fare for hende selv. Men hvor typisk er Joe-figuren egentlig? Det tyder en nyere, nordisk undersøgelse blandt casual daters på ikke på.

> Læs her hvorfor kvinder, der faker orgasme er mere utro?

Om undersøgelsen:

Rundspørgen blev foretaget i 2013 med deltagelse af i alt 8500 brugere på 13 internationale C-date sites, deriblandt www.C-date.dk.

Går ikke på date med helt fremmede

Svaret for danske kvinders vedkommende er klart nej! Under en international brugerrundspørge fra 2013 på casual dating sitet C-date.dk svarede også flere hundrede danske kvinder på, om de fandt sex med helt fremmede mere ophidsende. De danske kvinder overraskede her ved at ligge markant lavere end det internationale gennemsnit, inkl. deres skandinaviske medsøstre: således svarede blot ca. 10% af de danske kvinder, at de tændte på sex med helt fremmede.

Joe fra Nymphomaniac ville altså være en meget atypisk, dansk kvinde. I den helt anden skala befandt de brasilianske kvinder sig: her var hele 40% tiltrukket af sex med folk, de slet ikke kendte. Vores svenske og norske nabokvinder lå på linje med det internationale gennemsnit, som var ca. 20%. Hvor de fleste kvinder altså ikke finder det voldsomt ophidsende i sig selv at have sex med vildt fremmede partnere, har mænd ikke de samme forbehold: Ca. 50% af mændene i undersøgelsen i samtlige lande svarede, at sex med en fremmed var klart mere ophidsende. Eneste undtagelse var igen de brasilianske mænd, som var oppe på hele 80%.

> Se top 10 over listen af frække fantasier hos mænd og kvinder

Gode til at passe på os selv

Pressechef på C-date.dk, Ingvild Burgkardt, var lidt overrasket over det lave danske tal, da vi jo herhjemme normalt går for at være meget frisindede og en slags Nordens latinoer. Men hun ser det som et sundt udtryk

I Q shoppen får du det bedste
udvalg af klitoris-vibratorer til
den bedste pris. Giv dig selv en
oplevelse du sent ville glemme.
Priser fra 99kr.

for, at danske kvinder netop er så selvbevidste, at de forstår at passe på sig selv.

"Jeg tror, at der for danske kvinder er klart forskel på en helt ukendt person og et "bekendtskab" eller en date, du har kommunikeret med og ved lidt om. Faren ved det totalt ukendte overstiger åbenbart fristelsen og spændingen, og det er bestemt ikke en dårlig ting!", siger hun.

Heinz Laumann, grundlægger af C-date.dk, er ikke overrasket over resultatet. Han påpeger, at casual dating sites som C-date er lavet for netop kvindernes skyld. Som vi måske anede, og som undersøgelsen også tydeligt bekræfter, har mænd generelt ikke noget problem med at dyrke sex med folk, de ikke kender. Kvinder ønsker derimod et trygt forum at tage kontakt på først, før de beslutter sig for at mødes, og det er der ifølge Heinz Laumann en god grund til:

"De forbehold, man som kvinde bør tage ved sexmøder med fremmede, er jo klart flere end for mænd. Vi anbefaler da også altid, at især kvinder ikke mødes med hvem som helst lige med det samme, men først kommer lidt ind på livet af en ny, casual partner," afslutter han.

> Sådan får du ham med på dine frækkeste fantasier

Læs også