Anne Glad og Kim Wagner
Interview

"Da jeg var to måneder henne og sad inde i en live-tv-quiz, aborterede jeg. Mellem Bubber og Mads Steffensen"

14. juli 2022
af Susse Wassmann. Redigeret til web
Foto: Kamilla Bryndum
Da Anne Glad Wagner aborterede første gang, hun blev gravid med Kim Wagner, udløste det en mindre krise i deres parforhold. For at genfinde hinanden søgte de hjælp hos en klog mand i Roskilde

Da Anne og Kim besluttede sig for at få et barn, viste det sig, at det ikke skulle gå så nemt.

Anne var direktør på et reklamebureau i Aarhus, så hun pendlede frem og tilbage og kunne ikke altid være sammen med Kim, når hun havde ægløsning.

Hun besluttede sig for at blive selvstændig, og to måneder senere blev hun gravid.

– Men da jeg var to måneder henne og sad inde i en live-tv-quiz. aborterede jeg – lige dér. Med Bubber på den ene side og Mads Steffensen på den anden. I dag havde jeg sagt: “Ved I hvad, jeg smutter lige”. Men jeg blev – selv om jeg godt kunne mærke, at der var noget galt, siger Anne.

Den spontane abort blev også startskuddet til en krise i deres parforhold. For hvor Kim havde brug for at stoppe op og tage det hele op til revision, så havde Anne behov for 100 procent commitment.

Og hvad gør man så?

https://imgix.femina.dk/2022-07-14/anneglad.jpg

– Vi gik faktisk til en parterapeut, som en af mine venner havde anbefalet, siger Kim og Anne fortsætter:

– En ældre, fantastisk klog mand, som boede i Roskilde. Vi tog hinanden i hånden og tog toget til Roskilde og gik i terapi. Vi boede faktisk ikke engang sammen i den tid, for vi havde lige brug for at trække vejret. Så Kim sov hos en ven.

Den kloge mand i Roskilde endte med at være det bedste, der er sket for parret, siger Kim.

Hos terapeuten satte de ord på tanker, forventninger og frygten ved at skulle indtage rollen som forældre samtidig med at skulle balancere med levende karrieredrømme.

https://imgix.femina.dk/2022-07-14/annaglaad.jpg

– Vi fik taget samtalen om, at det at skulle være far, Kim, er ikke det samme som at holde op med at lave musik. De fleste har en forestilling om, at med forældreskabet følger der alle mulige andre forpligtelser, og man skal leve efter det klassiske familiemønster.

Anne & Kim

Anne er livsstilsekspert og foredragsholder, 50 år.

Kim er musiker, 37 år. Mødte hinanden i 2014, blev gift i 2018.

Sammen har sønnen Kaj på fire år. De bor i hjertet af København.

– Kim skulle forstå, at han ikke behøvede at tage ud og spille “ballejobs” hver weekend, så han ikke kunne bringe sit eget musikalske projekt videre, siger Anne.

Det var også mellem samtalerne i Roskilde, at Anne blev sikker på, at hun skulle være mor, og der gik da heller længe før, at hun var gravid igen. Denne gang var det som om, at noget var anderledes.

https://imgix.femina.dk/2022-07-14/glaad.jpg

– Det landede på et sundere sted rent mentalt og var meget mere afslappet end første gang, siger Anne.

I dag har parret været forældre til sønnen Kaj i fire år, og nu taler de ud om lykken, konflikterne, parforholdet og rollen som forældre – og som Kim og Anne.

Læs hele interviewet i det nye femina, som er i butikkerne nu, eller i feminas nye app, hvor du blandt andet får adgang til store interviews og podcasts.

Læs også