https://imgix.femina.dk/media/article/kaerlighed.jpg
Kærlighed og sex

Birgitte blev ramt af lynet: Dér står sgu' manden i mit liv!

19. oktober 2015
af Bettina Sønderskov, redigeret af Louise Aarkrog
– Jeg må have set underlig ud i ansigtet, da Søren trådte ind i officersstuen, for jeg var solgt fra første øjeblik. »Det er sgu manden i mit liv, der står der«. Sådan tænkte jeg, da jeg mødte ham dengang i 1985, og sådan tænkte jeg, da jeg genså ham på Himmelbjerget 26 år senere.

Christina og Henrik fandt hinanden igen efter 30 år – læs den rørende historie her

Dyb samhørighedsfølelse

Begge gange blev hun ramt af en dyb samhørighedsfølelse og en fornemmelse af, at Søren spadserede ind i hendes liv med en del af hendes sjæl.

– Jeg var 21 år, eventyrlysten, fri og meget rødstrømpeagtig, da jeg mødte ham på skibet, hvor jeg skulle være stewardesse. Derfor kom det bag på mig, at jeg i det øjeblik fik erkendelsen af, at det her var manden, jeg skulle bo sammen med resten af mit liv.

https://imgix.femina.dk/kaerlighed2.jpg

Få uger efter var hun og Søren kærester. De tilbragte et par fantastiske måneder ombord på tankskibet, inden han vendte hjem til Danmark for at videreuddanne sig inden for søfartsbranchen, og hun søgte ind på jordemoderuddannelsen i den anden ende af landet.

Utroskab – ville du tilgive eller forlade? Læs SØNDAGs artikel her

Ikke klar til kakkelbord

– Ingen af os kan sætte en finger på, hvorfor vi gik fra hinanden, men da vi holdt sommerferie sammen i hans forældres hjem, imens han passede sin fars firma, blev det måske lidt for sat. Jeg var ikke klar til at blive hr. og fru kakkelbord, så en dag sagde jeg bare: »Jamen, så tager jeg bare bussen hjem«, og det protesterede han ikke imod.

Parterapeuten: Din partner skal være nr. 1! Læs i artiklen her, hvorfor hun mener det

Uforløst fornemmelse efter bruddet

Da de mødte hinanden 26 år senere, fandt de ud af, at de begge havde en underlig, uforløst fornemmelse efter bruddet, men også at livet var gået videre. Kort tid efter fandt Søren en ny kæreste, som han blev gift og fik to børn med, mens Birgitte flakkede lidt rundt. Hun prøvede sig selv af som jordemoder flere steder i Danmark, inden hun rejste til Saudi Arabien som jordemoder. Her mødte hun den mand, som hun fik sine tre drenge sammen med.

– Vi var meget forskellige. Jeg følte, jeg gik på kompromis med mig selv i flere år, før vi uden dramatik gik fra hinanden i 2011. Det var, som om jeg var havnet i den forkerte familie, så det var en lettelse at blive mig selv efter skilsmissen, siger hun til SØNDAG.

Samme wow-følelse på facebook

Birgitte var bestemt ikke på udkig efter en ny mand, da der ankom en facebookbesked fra Søren. Han havde bemærket, at Birgitte havde været igennem en skilsmisse, og da han pludselig stod i samme situation, begyndte de at skrive sammen.

– Jeg var glad for at være mig selv, så da jeg så hans billede på Facebook og fik den samme wow-følelse, som dengang i officersstuen, tænkte jeg »pyha, ham skal jeg aldrig møde i virkeligheden. Så går det galt«.

Tyndhåret kontormand

Efter mange, lange facebookbeskeder frem og tilbage endte det alligevel med, at Søren inviterede på kaffe på neutral grund, så i sommeren 2012 møder Birgitte sin ungdomskæreste på Himmelbjerget.

– Det var en tyndhåret og smågrå Søren på 46 år, der trådte ud af bilen, så det var ikke ham i det ydre, men det var stadig hans sjæl, der kom ud af bilen og gjorde noget ved mig. Jeg fik vingummibamser i knæene og havde præcis den samme fornemmelse i kroppen, som den allerførste gang, jeg så ham – »der er han jo, og denne gang får han ikke lov til at gå igen«, tænkte jeg.

To nye arbejdsliv

Både hun og Søren har efter, de har fundet hinanden igen, lavet en U-vending i deres arbejdsliv.

– Det kan være svært at holde fast i sig selv i de hæsblæsende år, hvor man stifter familie og gør karriere. Vores møde har fået os til at stoppe op midt i livet og se på os selv med nye øjne. Det handler om at finde ind til kernen. Hvem er jeg, og hvad er vigtigt for mig? forklarer Birgitte til SØNDAG.

Efter flere års frustration over ikke at kunne yde den samme service og omsorg over for kvinderne på fødegangen, som hun kunne i begyndelsen af sin karriere, har Birgitte uddannet sig til hypnoterapeut og åbnet privat praksis i Viborg, hvor parret har slået sig ned sammen.

Passer på kærligheden

Når de taler om deres første forhold, kredser de altid om det samme emne: Den dybe samhørighedsfølelse, som opstod imellem dem på skibet.

– Den kom, lige så hurtigt som den gik, da vi landede i Danmark. I dag har vi genskabt den følelse, og vi er meget bevidste om at passe på den. Det skyldes både vores første brud og de bitre erfaringer, vi har gjort i forbindelse med vores skilsmisser.

Læs også