Husker du at give dig tid til dig selv? Sexologen og mandegruppelederen afslører her hvad du får ud af at sætte dig selv i centrum og vi kan godt afsløre at en af tingene er større sexlyst.
Kærlighed og sex

Alene-tid giver dig større sexlyst

3. december 2011
af Sexolog Maj Wisman og mandegruppeleder Mads Bruun
foto: ThinkStock
Husker du at give dig tid til dig selv? Sexologen og mandegruppelederen afslører her, hvad du får ud af at sætte dig selv i centrum, og vi kan godt afsløre, at en af tingene er større sexlyst.

Få større sexlyst med Alene-tid

Vi kvinder kan til tider virkelig undre os. For hvad pokker er det egentligt for nogle forventninger vi skal lave op til i vores parforhold? Forventninger, der i de fleste tilfælde er usagte, eller forventninger som måske ikke engang er blevet bevidstgjort for de kære mænd endnu. De lever blot efter dem ubevidst - altså på autopilot. Og så kan vi ellers rende rundt og prøve at regne ud, hvad der er der skal til, for at man er den bedste kæreste-udgave af sig selv.


Maj Wismann og Mads Bruun

Det er ærlig talt lige til at få stress af. Som kvinde glemmer man ofte bare at holde snuden i sin egen købmandsforretning og arbejde på egen tilfredshed med tilværelsen. I det lange løb giver det et større afkast end at prøve at regne ud, hvad han ønsker sig. For måske ønsker han sig i virkeligheden ikke særlig meget!

Hvis vi piller alt støj væk på linien. Alt det der udenoms-fnidder. Så har evolutionærbiologer og psykologer verden over faktisk lavet en undersøgelse i 36 lande, der viste nøjagtigt, hvilke behov mænd og kvinder ønsker opfyldt i deres parforhold. Og overraskende nok, er det ikke det samme.

Hvor kvinder ønsker kærlighed, troskab, venlighed, forpligtelse/engagement og på en 5 plads, at han er uddannet og intelligent, så ønsker mændene sig sex, som nummer ét. basisydelser som mad, vask, børneopdragelse, at han føler sig elsket og er nummer ét for hende og som punkt nr. 4 at han får alenetid uden afbrydelser. Grunden til at han ønsker sex er ikke at han er en gris, der kun tænker på egne behov, men athan under sex i mange tilfælde får åbnet op for sine dybe følelser for sin elskede.

Så sex er altså første prioritet for mænd i 36 lande, sådan generelt set! Men hvorfor sex? Udover det følelsesmæssige aspekt, ønsker manden også hengivenhed fra sin kvinde, og at hun kan give slip OGSÅ under sex.

Og hvor mange kvinder bøvler ikke med det for tiden!?!

I det samfund vi har bygget op, er der sjældent meget tid til det, der faktisk burde være kvindens topprioritet, hvis hun skulle hvile i sig selv. Det er handler om alenetid, hvor hun "dimser" rundt og kan gøre, hvad der lige falder hende ind. For denne kostbare tid giver hende nemlig mulighed for at komme væk fra to-do-lister, planer, struktur og alle de ting, der skal nås. Den er bare sjældent prioriteret særlig højt, for hvor pokker skal det puttes ind henne i en i forvejen overfyldt kalender? Kravene står i kø til den moderne kvinde, og øv for det, for hende, for ungerne, for parforholdet og for hendes mand!

Så hengivenhed og at give slip både i og udenfor sengen, er faktisk en ufattelig svær tilstand for kvinder generelt at opnå, og det er hamrende ærgeligt, for kan hun det, kan de fælles opnå en større balance i det maskuline og feminine. Sagt med andre ord, når hun lægger kalenderen ned, lader ham tage mere over, så kan hun få mere afslapning, afstresning, aflastning, alenetid, hyggetid med ungerne, kvindetid og "dimse-tid". Det vil med andre ord isge at hun får alt det, der gør hende til et mere behageligt menneske i hverdagen og en knap så stresset partner. Desuden får det mandens maskuline kerne til at vokse.

Manden føler sig altså mere som MAND, sådan helt inde fra, når kvinden kan "give slip", sexen bliver sjovere, hun får mere sexlyst, og deres parforhold blomstrer i mange tilfælde op - men helt ærligt, det kræver sin mand at hjælpe sin kvinde derhen.

De kærligste hilsner

Maj og Mads.

Læs også: 5 ting, du kan gøre i dag, for at få større sexlyst i aften

Læs også: "Ja! Vi kigger efter andre kvinder!"

Vil du vide mere om mandegruppeleder Mads Bruun - læs her: http://websexolog.dk/mandegruppe/

Vil du vide mere om Maj Wismann - læs mere her: http://websexolog.dk/om-maj-wismann/

Læs også