sex
Kærlighed og sex

5 ting, der sker, når du ikke har sex

27. marts 2017
af Christina Bølling og Margrethe Vadmand
Foto: Pantherstock
Brud. Arbejde. Børn. Singleliv. Der kan være mange grunde til, at dit sexliv er gået i stå. Og en cølibat-periode kan påvirke både dit og din (eventuelle) mands helbred på forskellige måder. Her er fem ting, der kan ske, når I mister that loving feeling og stopper med at have sex

DET SKER DER, NÅR DU IKKE HAR SEX

1. Du vil føle dig mere ængstelig Skotske forskere har fundet ud af, at mennesker, der ikke har sex, kæmper hårdere for at håndtere stressede situationer som f.eks. at tale offentligt, sammenlignet med dem, der har samleje oftere. Under sex frigiver hjernen lykkestoffern som endorfin og oxytocin. 2. Mænd, pas på prostatakræft Mænd, der ofte har sex, har 20 % lavere risiko for prostatakræft, ifølge American Urological Association. Det skyldes, at hyppige udløsninger kan fjerne potentielt skadelige stoffer fra prostata.
3. Du bliver forkølet Ingen sex betyder mindre eksponering for bakterier. MEN — en ugentlig tur i kanen styrker samtidig dit immunforsvar, hvilket vejer tungere på sundhedsskalaen. Folk, der har sex én eller to gange om ugen, har 30 % mere immunglobulin A (IgA), som er kroppens første forsvarsværn mod virus. LÆS OGSÅ: Er manglende sex-lyst tegn på et dårligt parforhold 4. Din risiko for urinvejsinfektion falder Næsten 80 % af urinvejsinfektioner sker inden for 24 timer efter samleje. Under sex kan bakterier i skeden ende med at blive skubbet ind i urinrøret, hvor de forårsager en infektion. Så en klar fordel ved cølibat er, at så snart du stopper med at have sex, styrtdykker din risiko for urinvejsinfektion. 5. Du kan blive trist Sæd er sundt for kvinders humør. Den hvide væske indeholder nemlig nogle forbindelser som melatonin, serotonin og oxytocin, der booster humøret hos kvinder, der har ubeskyttet samleje. Til gengæld stiger risikoen for kønssygdomme. Kilde: Prevention.com LÆS OGSÅ: Sexmyter: Hvor mange orgasmetyper findes der egentlig?

Læs også