https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/januar/myter-p.jpg
Kærlighed og sex

5 myter der ødelægger parforholdet

4. januar 2014
af MIA QVIST SCHEELSBECK, NEWSDESK, ALLER MEDIA
Kilde: Huffington Post - foto: shutterstock
En ekspert afliver her fem myter, som faktisk kan være ødelæggende for dit parforhold.

Skilsmisseprocenten er høj, og det er tydeligt, at der er noget, som ikke fungerer i rigtig mange parforhold. Måske er man vokset fra hinanden, måske er man blevet forelsket i en ny, eller måske kan man bare ikke være i samme rum uden at skændes.

Ashley Davis Bush, som er psykoterapeut og forfatter til bogen '75 Habits for a Happy Marriage', afliver her fem myter om parforhold og ægteskaber, som faktisk kan være ødelæggende:

> 6 Sex trends for 2014 - læs hvad der bliver mest populært i år

Myte 1: Parforhold er hårdt arbejde

Man hører ofte, at det er hårdt arbejde at få et parforhold til at overleve. Det kan det også være, hvis dit liv kun handler om rengøring, indkøb og aftensmad.

Men når du er i et forhold med den, du elsker, bør det faktisk ikke være så hårdt.

- Parforhold kræver opmærksomhed. Når du er forelsket, vil du heldigvis gerne bruge meget tid sammen med din partner. Og når det at give parforholdet opmærksomhed er et fælles mål, bliver det at nyde livet sammen en glæde og et privilegium, siger Ashley Davis Bush.

> Læs her hvilket parforhold du lever i

Myte 2: Kærligheden betyder, du aldrig skal undskylde

Når du er i et parforhold, skal du netop undskylde, når du kvajer dig. Din partner kommer både til at se det bedste og det værste i dig. Både når du er vred, træt, sulten og mangler søvn. Når du ikke har sovet godt, og du derfor er sur og ubehagelig at være i nærheden af, så sig undskyld til din partner.

Du bør ikke tage for givet, at du bare kan opføre dig dårligt over for din partner.

Myte 3: Ingen af os vil nogensinde være utro

Man kan have de bedste intentioner i et forhold, men alligevel fejle. Alle har nemlig brug for både følelsesmæssig og fysisk intimitet, og hvis man ikke får det i sit parforhold, er der en mulighed for, at man vil søge det hos andre.

Når du ved, at din partner kan finde på at få en affære, vil det motivere dig til at pleje parforholdet og sikre dig, at I begge føler jer tilfredsstillet i forholdet. Man må aldrig tage troskab for givet.

> Få den store sexguide til jeres parforhold

Myte 4: Når vi er blevet gift, er alt perfekt

Mange fantaserer om det perfekte bryllup og ægteskab, og man tror og håber på, at en ring på fingeren er lig med tryghed og lykke. Men sådan fungerer det altså ikke.

Et ægteskab er ikke som en magisk pille, der kan gøre dit parforhold bedre. Hvis I ikke er lykkelige før ægteskabet, er I det nok heller ikke i ægteskabet, påpeger Ashley Davis Bush.

Myte 5: Jeg behøver ikke sige 'jeg elsker dig'

Når partneren ved, at han/hun er elsket, behøver man vel ikke at sige de tre gyldne ord? Jo, det gør du faktisk, siger Ashley Davis Bush.

Det er rigtig vigtigt, at man ofte siger til sin partner, at man elsker vedkommende. Sig det med ord, gaver, blomster, gøremål i hverdagen, sms'er og kram. Alt tæller, og det er med til at give et godt og sundt parforhold, siger psykoterapeuten.

At få at vide hver dag, at man er vigtig og værdsat for en anden person, får nemlig en til at føle sig speciel, og man kan heller ikke gå ud fra, at partneren ved det. Vis det igen og igen - det styrker nemlig jeres bånd, forklarer Ashley Davis Bush.

Læs også