4 myter om et sundt sexliv
Kærlighed og sex

4 myter om et sundt sexliv

22. februar 2013
af Redaktionen, FEMINA, Aller Media
SKAL man dyrke sex tre gange om ugen for at have et sundt sexliv? Og er det forkert, hvis man ikke spontant kaster sig over hinanden? Nej, siger en førende læge inden for kvinders seksuelle sundhed og giver svaret på fire typiske myter om et sundt sexliv

4 myter om sex

Er du overbevist om, at alle andre har et rigt og bevidsthedsudvidende sexliv flere gange om ugen… på nær dig og din partner? Det kan være let at falde i fælden og tro, det kører for alle andre på det seksuelle plan, men sandheden er faktisk nærmere, at dit eget sexliv er meget sundere, end du tror, siger læge og førende ekspert indenfor kvinders seksuelle sundhed, Jennifer Berman til den amerikanske hjemmeside health.com.

Hun har oplistet 4 almindelige myter om sex - se, om du måske i virkeligheden er meget sundere rent sexmæssigt, end du selv går og tror:

Myte 1: Begge skal være i humør til at have sex
Det er helt normalt, at enten du eller din partner ikke altid har lyst til sex - faktisk op til 15 % af gangene. Der kan være mange faktorer, der spiller ind og ødelægger lysten. Humøret, et kort (eller for langt) forspil, stress eller andre dagligdags problemer kan give mindre sexlyst. Men i stedet for at udsætte akten på ubestemt tid, anbefaler Dr. Jennifer Berman, at man dyrker sex alligevel - og for øvrigt lader være med at lægge mere i det, hvis den ene af parterne ikke lige har lyst. Det er ikke nødvendigvis et tegn på, at jeres forhold vakler. Men hvis det bliver et vedvarende problem, og du eller din partner aldrig har lyst til sex, skal I overveje at opsøge professionel hjælp.

Læs også: Myter om sex

Læs også: Du skal sige ja til sex - også selvom du ikke har lyst, mener en forfatter til en bog om sexlyst. Læs forklaringen på femina.dk

Myte 2: Den bedste sex er den spontane slags
I en travl hverdag kan det være nemt at falde ind i rutinen. Og allernemmest er det at smække benene op foran fjernsynet om aftenen, når madpakkerne er smurt og børnene lagt i seng. Derfor anbefaler dr. Berman, at I helt konkret skriver det i kalenderen - gerne en gang om ugen. Om det er sex eller bare nærhed i form af kys og kram er ligegyldigt. Men det er en måde at vise hinanden, at I vil jeres forhold, og begge får noget at se frem til.

Myte 3: Man skal minimum have sex tre gange om ugen
Det er rigtigt, at regelmæssig sex er godt for et forhold, men lad være med at gå for meget op i, hvor tit I rammer lagnerne. Det, der er mest vigtigt, er, at begge er tilfredse med frekvensen. Men er det ikke tilfældet, skal I tale om det - og ikke, mens I ligger i sengen og er sårbare. Og husk på, at et sundt sexliv er mere end bare sex. At holde hånd, kramme og kysse er lige så vigtig en del af at have et intimt forhold.

Læs også: Hvad er parforholdets farligste fælder? Læs dem på femina.dk

Myte 4: God sex tager lang tid
De færreste af os har tid til de helt langvarige udfoldelser i soveværelset. I stedet skal I lære at værdsætte de små hurtige fem-minutter-quickies, der giver fornyet energi og booster humøret. De er også perfekte, hvis I gerne vil have lidt ekstra spænding i forholdet - for de behøver ikke nødvendigvis foregå i soveværelset…

Kilde: health.com

Læs også