Jeanette Lagoni
Liv

Hun stiller ikke spørgsmålet til sine tætteste veninder, men hun får det selv fra fremmede i indbakken. Nu kommer hun med en opfordring

10. april 2024
Af Heidi Kirkeby Mogensen
Foto: Privatfoto
I Jeanette Lagonis indbakke vælter det ind med beskeder fra fremmede mennesker, der stiller hende det samme spørgsmål. Nu har hun fået nok og opfordrer alle til at “passe deres egen tallerken”.

“Heej Jeanette, jeg så gift ved første blik, synes I var skønne? Tænker om I skal have børn”

“Går I snart i gang med at få nogle børn, inden I bliver for gamle? Ellers er det jo synd for barnet”

“Er du gravid?”

Beskederne kommer ikke fra Jeanette Lagonis veninder. De kommer fra fremmede mennesker i hendes indbakke, og nu har hun fået nok.

Derfor har hun lagt en story op på sin Instagram, hvor hun viser et udpluk af sin indbakke med lignende spørgsmål fra folk, hun ikke kender.

Her skriver hun: “Skal vi ikke lave en aftale om, at man ikke spørger folk om noget så privat - jeg får ondt i maven ved tanken om alle dem der får disse beskeder, mens de kæmper for at få et barn.”

Storyen har fået hendes indbakke til at eksplodere. På en time har hun modtaget over 600 beskeder, fortæller Jeanette Lagoni.

Folk skriver ting som: “Det er seriøst det ondeste spørgsmål”, “det er en privat sag, om man vil have børn”, “godt, du siger fra, det kommer absolut ingen ved, det er en sag mellem dig og Michael” og “helt enig, godt, du råber højt for alle os andre”.

- Der var også en, der skrev, at hun kunne lukke munden på folk, fordi hun fortalte, at hun var i gang med at abortere, imens de havde travlt med at spørge hende, hvornår hun skulle være mor igen, siger Jeanette.

Jeanette synes, at beskederne er grænseoverskridende og mener, helt ærligt, at folk skal passe deres egen tallerken.

Når de så alligevel lægger vejen forbi hendes indbakke med alskens spørgsmål om et, måske, forestående barn, mener hun, at det kan skyldes, at nysgerrigheden er større end de tanker, der ligger bag. Ellers ville man nok ikke spørge ind til et så privat emne, mener Jeanette.

Hun har en forestilling om, at folk især føler sig berettiget til at spørge ind til, hvornår hende og Michael skal have børn, fordi de har set parret på tv i programmet ‘Gift ved første blik’.

- Jeg ville aldrig nogensinde selv spørge. Selv hos mine tætteste veninder føler jeg ikke ret til at spørge, for det kan være et rigtig ømt punkt hos mange, siger Jeanette.

Hun bliver ikke ked af at modtage beskederne, men hun bliver rørt på andres vegne.

- Jeg har mange tæt på mig, der ikke kan få børn, og hvis de fik de beskeder, som jeg får, så tror jeg, at de ville have det endnu sværere i forhold til fertilitet og inseminering og sådan nogle ting, siger Jeanette.

Det er hvert 8. barn i Danmark, der kommer til verden ved hjælp af fertilitetsbehandling, og derfor rammer spørgsmålet også et virkelig sårbart sted, mener hun.

- Skal vi ikke snart blive enige om, at vi stopper med det her? Der er jo ikke nogen, der synes, det er et fedt spørgsmål, siger Jeanette.

Læs også