brevkasse
Liv

Han siger, at han ikke vil have en kæreste, selv om han er glad for mig. Skal jeg blive og håbe, at han ændrer mening?

21. marts 2024
Af redaktionen
Illustration: Thit Thyrring
feminas skribenter svarer hver uge på ét brevkasse-dilemma om alt fra parforhold og dating til venskabsjalousi og familiefejder. Hvert udvalgt dilemma får to svar. Vi lover at svare kærligt og ærligt!

Kære brevkasse

Jeg ses med en fyr, som er virkelig sød, og vi hygger os meget sammen. Det er stadigvæk ret nyt, men vi viber virkelig godt. Jeg synes, at han er sød, og jeg ved, at han synes det samme om mig.

Problemet er bare, at han er meget afklaret om, at han ikke vil have en kæreste, og at han gerne bare vil være single og date.

Jeg gik ind i relationen med en idé om, at jeg havde det på samme måde, men jeg kan mærke, at det måske er ved at ændre sig lidt i takt med, at jeg begynder at synes mere og mere om ham.

Så mit spørgsmål er: Skal jeg blive i relationen og acceptere, at han har det sådan og måske håbe på, at hans mening ændrer sig, eller skal jeg stoppe det nu og undgå, at jeg potentielt kan ende med at blive såret?

Send os dit dilemma

Skriv dit "Kære brevkasse"-dilemma til brevkassen@femina.dk eller i vores DM på Instagram @feminadk

Svar 1

Kære dig, der ikke ved, om du skal blive i relationen

Hvor er det dejligt, at du har mødt en sød fyr! Det kan være så magisk at ses med en ny, især i starten, hvor det hele er nyt og spændende. Jeg har selv været i samme situation, hvor jeg begyndte at date en fyr, som bare gerne ville have en casual relation, og det ville jeg egentlig også... indtil jeg hurtigt indså, at jeg var forelsket i ham.

For at gøre en lang, smertefuld, men heldigvis lærerig historie kort: relationen blev 100 procent på hans præmisser, fordi jeg ikke var ærlig om, hvad jeg ville have, og i stedet tog, hvad jeg kunne få. Jeg var så bange for at blive afvist, at jeg lod som om, jeg ikke havde følelser for ham.

Selv om han havde gjort det klart, at han ikke var interesseret i noget seriøst, håbede jeg på, at han ville ændre mening, hvis bare han indså, hvor gode vi var sammen. Han ændrede ikke mening, og jeg brugte mange måneder på at føle mig utilstrækkelig. Det kan være virkelig skræmmende at blotte sine følelser og risikere at blive afvist… og single.

Mit råd til dig er at være ærlig overfor ham. Hvis han har det på samme måde som dig, skræmmer du ham ikke væk ved at fortælle ham, at du har følelser for ham.

Hvis han ikke har det på samme måde som dig, undgår du - som du selv skriver - at blive såret længere nede af vejen. Og hvis det ender med, at du skal slutte det, så synes jeg bare, at det er mega sejt, at du har været modig og taget ejerskab over dine følelser!

Det skal nok komme dig til gode en anden gang.

Hilsen Marie Møllegaard Andersson

Storelsker af alt inden for popkultur og livsstil. Når jeg ikke holder mig opdateret på det nyeste indhold fra streamingtjenesterne, står jeg nok i hundestrækket i yogastudiet på Østerbro.

Svar 2

Kære du

Åh, hvor kender jeg godt den situation! Jeg har både været hende, der ikke ville forpligte sig – og hende, der pludselig, nærmest bag om ryggen på mig selv, kunne mærke, at jeg gerne ville noget mere.

En del af mig har lyst til at sige, at du skal se tiden an, og det skyldes nok, at jeg har prøvet, at tingene faktisk KAN ændre sig. Ham, jeg endte med at være i et forhold med i syv år, var sgu ikke lige frisk på idéen om det der kærestenoget, men det blev til et langt forhold alligevel, og jeg fortryder ikke et sekund, at jeg tillod mig selv at være en håbefuld romantisk for en stund.

Men – og der er virkelig et stort men her – jeg vil nu alligevel råde dig til at gøre det modsatte og ikke blive i relationen, hvis du ønsker dig noget mere fast og forpligtet.

I sidste ende fortjener du nemlig én, der vil dig. Det er noget, jeg ofte også har svært ved at huske mig selv på, så det her råd er nok også lidt til mig selv. Det er simpelthen meget sjældent det værd at vente på, at nogen ændrer mening, for er du ikke for dyrebar til sådan at sætte dig i den position? Det vil jeg, endda uden at kende dig, tænke, at du er.

Derudover vil jeg sige, at uanset hvad du vælger, kan du altid ende med at blive såret. Det er den risiko, vi løber, når vi gør det vilde, vovede og ofte fantastiske at engagere os i andre mennesker. Når vi tør forelske os, stole på og holde af. Det er the name of the game, at risikoen er der. Og jeg tror, at det bedste, man kan gøre, er at sørge for at have sig selv og sine værdier med.

En start kunne måske være at sige til ham den virkelig søde fyr: Jeg kan ikke bare fjolle rundt med dig. Vil du mig? Ellers må jeg smutte videre og passe på mit hjerte.

På den måde er du tro mod dig selv, og du giver ham muligheden for at vælge dig til.

Hilsen Johanne Bille

Kulturredaktør med veloverstået kvartlivskrise bag sig. Nyder at gå på bodega, skriver bøger i min fritid og har fået kaldenavnet ”Idiotfeministen” af en internetkriger, der nok igen blev sur over en datingklumme.

Læs også