Myte 4: Hvis du har stor trang til citroner under graviditeten, får du en pige.
Gravid

Venstrehåndede gravide får oftest dette køn

1. april 2014
1. april 2017 - af Redaktionen
Er du gravid og venstrehåndet? Så er der størst sandsynlighed for, at dit kommende barn har DETTE køn...

Forskere på The British Medical Institute i London har foretaget en omfattende undersøgelse af hele 36.000 gravide kvinder og gjort en bemærkelsesværdig opdagelse:

For 84 procent af de venstrehåndede kvinder var det gældende, at de ventede en pige!

Kinesisk kalender: Får jeg en dreng eller en pige?

Og når der er tale om så markant en procentdel, kan det næppe have med tilfældigheder at gøre, lyder konklusionen:

- Vi er af den klare opfattelse, at der er en sammenhæng mellem det, at kvinderne er venstrehåndede, og det køn, som deres barn har. Vi kender endnu ikke den præcise årsag, men skal nu i gang med at undersøge de fysiologiske omstændigheder, der kan evt. bevirke, at kvindernes 'venstrehåndethed' kan have indflydelse på, at de med større sandsynlighed får en pige, siger forskningsleder Richard Storck.

Kroppen tager måske bedre imod piger

Forskernes umiddelbare bud er, at de kropslige forudsætninger, der måtte gøre, at man er venstrehåndet, også giver et mere gunstigt miljø for de sædceller, der er såkaldte 'bærere' af pigekønnet, og at disse sædceller derfor i langt de fleste tilfælde også er dem, der når frem til kvindens livmoder først.

Kvinders blodtryk kan påvirke barnets køn

Forskerne påpeger samtidig, at de ikke kan konkludere ud fra undersøgelsen, at der er større sandsynlighed for at få ét køn frem for et andet, når kvinden er højrehåndet.

For de højrehåndede gravide i undersøgelsen var der nemlig ikke så markante tendenser i retning af ét bestemt køn, idet kvinderne i 52 procent af tilfældene fik en dreng, mens 48 procent fik en pige.

- Det giver nu også god mening, for hvis 84 procent af de højrehåndede eksempelvis fik drenge, ville vi jo have en overrepræsentation af mænd på Jorden, da der er langt flere højrehåndede end ventrehåndede. Så måske er det naturens måde at skabe lidt balance mellem kønnene, vurderer Richard Storck.

Den amerikanske fertilitetsforsker Landrum B. Shettles mener, at man kan bestemme sit barns køn via sexstilling og samlejetidspunkt. Læs mere her >> 

20 myter om barnets køn:

gravid søvn

Myte 1: Hvis du foretrækker at sove på din venstre side, får du en dreng. Hvis du derimod helst vil sove på højre side, venter du en pige.

Myte 2: Hvis dine hænder er meget tørre under graviditeten, får du en dreng. Bløde hænder betyder derimod en pige.
Myte 3: Hvis en dreng i tumlingealderen (1-3 år) viser interesse for din gravide mave, venter du en pige. Ingen interesse indikerer, at du er gravid med en dreng.
Myte 4: Hvis du har stor trang til citroner under graviditeten, får du en pige.
Myte 5: Læg mærke til, hvordan du samler en nøgle op. Hvis du tager fat i nøglens runde ende, venter du en dreng. Hvis du derimod tager fat i nøglens lange ende, får du en pige. 
Myte 6: Hvis din alder og årstallet for undfangelsen begge er lige eller ulige tal, får du en pige. Hvis det derimod er ét lige tal og ét ulige tal, får du en dreng. 
gravid

Myte 7: Ræk dine hænder frem foran dig. Hvis du automatisk holder håndfalderne opad, venter du en pige. Nedad betyder derimod en dreng.

Myte 8: Et barn bliver samme køn som den af forældrene, der var mindst stresset under undfangelsen. 
Myte 9: Hvis dit højre bryst er større end det venstre under graviditeten, får du en pige. Hvis det venstre er størst, venter du en dreng. 
Myte 10: Hvis du som gravid drømmer, at du venter en pige, får du en dreng - og omvendt.
Myte 11: Spis noget hvidløg. Hvis du kommer til at lugte meget af det, venter du en dreng. Ingen lugt indikerer, at du får en pige. 
Myte 12: Hvis din graviditet giver dig meget uren hud/acne, kan du forvente at få en pige.
Myte 13: Du kan også forvente at få en pige, hvis du tager meget på i ansigtet under din graviditet.
Myte 14: Hvis du synes, at din graviditet gør dig meget klodset i dine bevægelser, er det sikkert fordi, du venter en dreng. Er du derimod en yndefuld gravid, får du en pige.
Myte 15: Hvis du lider af ekstrem kvalme under din graviditet, får du sandsynligvis en pige.
Myte 16: Har du stor trang til saltet mad, venter du en dreng. Har du mere lyst til søde sager, får du derimod en pige.
Myte 17: Har du store humørsvingninger under din graviditet, får du en pige.
Myte 18: Dingl en kæde med vedhæng over din håndflade. Hvis kæden svinger frem og tilbage, venter du en dreng. Hvis den svinger rundt i en cirkel, venter du en pige.
Myte 19: Kig på din gravide mave. Du venter en dreng hvis maven sidder lavt, eller hvis al vægten sidder fremad. Du venter en pige, hvis maven sidder højt, eller hvis vægten er mere fordelt rundt om livet.
Myte 20: Mørke brystvorter, når du er gravid, er tegn på, at du venter en dreng. Se også her, hvad den kinesiske kalender forudsiger om dit barns køn