https://imgix.femina.dk/files/pics/mama-dot-dk/228/11735/original-130230-gravid2.jpg
Myte 4: Hvis du har stor trang til citroner under graviditeten, får du en pige.
Gravid

Venstrehåndede gravide får oftest dette køn

1. april 2014
1. april 2017 - af Redaktionen
Er du gravid og venstrehåndet? Så er der størst sandsynlighed for, at dit kommende barn har DETTE køn...

Forskere på The British Medical Institute i London har foretaget en omfattende undersøgelse af hele 36.000 gravide kvinder og gjort en bemærkelsesværdig opdagelse:

For 84 procent af de venstrehåndede kvinder var det gældende, at de ventede en pige!

Kinesisk kalender: Får jeg en dreng eller en pige?

Og når der er tale om så markant en procentdel, kan det næppe have med tilfældigheder at gøre, lyder konklusionen:

- Vi er af den klare opfattelse, at der er en sammenhæng mellem det, at kvinderne er venstrehåndede, og det køn, som deres barn har. Vi kender endnu ikke den præcise årsag, men skal nu i gang med at undersøge de fysiologiske omstændigheder, der kan evt. bevirke, at kvindernes 'venstrehåndethed' kan have indflydelse på, at de med større sandsynlighed får en pige, siger forskningsleder Richard Storck.

Kroppen tager måske bedre imod piger

Forskernes umiddelbare bud er, at de kropslige forudsætninger, der måtte gøre, at man er venstrehåndet, også giver et mere gunstigt miljø for de sædceller, der er såkaldte 'bærere' af pigekønnet, og at disse sædceller derfor i langt de fleste tilfælde også er dem, der når frem til kvindens livmoder først.

Kvinders blodtryk kan påvirke barnets køn

Forskerne påpeger samtidig, at de ikke kan konkludere ud fra undersøgelsen, at der er større sandsynlighed for at få ét køn frem for et andet, når kvinden er højrehåndet.

For de højrehåndede gravide i undersøgelsen var der nemlig ikke så markante tendenser i retning af ét bestemt køn, idet kvinderne i 52 procent af tilfældene fik en dreng, mens 48 procent fik en pige.

- Det giver nu også god mening, for hvis 84 procent af de højrehåndede eksempelvis fik drenge, ville vi jo have en overrepræsentation af mænd på Jorden, da der er langt flere højrehåndede end ventrehåndede. Så måske er det naturens måde at skabe lidt balance mellem kønnene, vurderer Richard Storck.

Den amerikanske fertilitetsforsker Landrum B. Shettles mener, at man kan bestemme sit barns køn via sexstilling og samlejetidspunkt. Læs mere her >>

20 myter om barnets køn:

Læs også