gravid søvn
Myte 1: Hvis du foretrækker at sove på din venstre side, får du en dreng. Hvis du derimod helst vil sove på højre side, venter du en pige.
Gravid

uge 29: Mærkværdige drømme

29. september 2006
af Ulla Nielsen
Denne uges syv dage har sådan set været ligesom de sidste ugers og det er jo herligt - men nætterne…Jeg har sovet dårligt, er vågnet flere gange på

Denne uges syv dage har sådan set været ligesom de sidste ugers og det er jo herligt - men nætterne…Jeg har sovet dårligt, er vågnet flere gange på grund af, at jeg skulle op på toilet og så på grund af drømmene.

Det er ikke hyggelige drømme om nuttede babyer, men næsten udelukkende mareridt. Fx havde jeg en nat fire mareridt, som alle vækkede mig. Jeg drømte, at jeg væltede over en mand, der kom bærende med et badmintonnet, som så var ved at kvæle både mig og ham, da vi væltede rundt på gulvet. Jeg nåede dog at få os begge fri, inden jeg vågnede med bankende hjerte. Jeg gik på toilettet og væltede om i sengen igen.

Så drømte jeg, at min mand havde en stor datter (som på mystisk vis ikke var min), og hun døde en frygtelig død, inden jeg satte mig op i sengen.

Efter endnu en tur på toilettet, hvor jeg var kommet mig lidt over mareridtet, tog drømmene igen overhånd. Hvad jeg egentlig drømte, står hen i det uvisse, men jeg vågnede med tårerne trillende ned af kinderne og stor lyst til at vække min mand for at blive trøstet. Jeg besindede mig dog og lod ham sove. Jeg gik i stedet ind og så til pigerne - et herligt beroligende syn. Så var jeg klar til at sove igen.

Bagefter brændte vores stråtag (vi har eternittag). Jeg fik pigerne ud og havde så dem til at stå udenfor, mens jeg langede vores fotoalbums ud af vinduet, så de kunne redde dem. Men i samme drøm havde jeg også straks sendt pigerne over til deres bedsteforældre, fordi det var koldt for dem, og for at de skulle skaffe hjælp. Men drømmen kom ligesom i flere versioner, som også af og til blev blandet lidt sammen. Det blev det ikke mindre skræmmende af.

Godt nok er jeg klar over, at drømme er en del af det at være gravid. Det er det med, at underbevidstheden skal have bearbejdet alle de tanker og forandringer, der følger med, når kroppen og senere familien vokser. Men det her, det er bare for meget.

Resultatet er, at jeg har været træt hver eneste dag. Så træt, at jeg er kravlet ind i seng, når jeg har afleveret datteren i skole. Det har så kostet en time af min arbejdstid, som jeg så har indhentet om aftenen, så bliver jeg mere træt, og den onde cirkel er godt i gang. Forhåbentlig får jeg brudt den her i weekenden.

Læs også