https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/foedsel/efter-oktober-2013/maria-5prim.jpg
Gravid

Min fødsel: ”Jordemoderen sagde, jeg var skabt til at føde”

25. april 2010
af Fortalt til Nanna Balslev
foto: Privat
Maria Barfod fik hverken smertelindring eller ve-drop, da hun fødte sin søn Charles. Der gik nemlig kun tre en halv time, fra hun kom ind på fødestuen, til han var ude.

Blå bog

Maria Barfod er 34 år og stylist. Hun arbejder desuden som yogainstruktør og blogger på fedty.com. Hun er kæreste med Thomas og har Charles på et år og en bonussøn på otte år.

"Jeg vågnede om natten ved, at jeg havde tisset i sengen. Jeg blev vildt irriteret på mig selv over det. Da jeg prøvede at lave knibeøvelser om morgenen, gik det op for mig, at det var vandet, der var gået. Så ringede vi til hospitalet, som sagde, at vi godt kunne vente med at komme ind, til vi havde spist morgenmad."

"Klokken 12 kom jeg ind på hospitalet, og der gik veerne i gang. De blev voldsommere og voldsommere, men jordemoderen sendte mig hjem igen og sagde, at vi skulle komme igen klokken 15. Men da vi kom hjem, fik jeg virkelig voldsomme veer. Så sagde Thomas: 'Du skal altså føde nu!' Og så kørte vi tilbage til hospitalet i fuld fart."

Læs også om Idas fødsel

"Jeg havde lukkede øjne, fra vi kom hen på fødegangen, til Charles kom ud. Jeg ville gerne føde i kar og uden bedøvelse. På fødestuen kunne jordemoderen se, at jeg havde udvidet mig syv cm på 45 minutter. Det var hun ret overrasket over, for normalt tager det meget længere tid. Jeg lå på ryggen med lukkede øjne, og da jordemoder nummer to kom ind, sagde jeg, at jeg ville ned i karret nu. Det var lidt som om, min krop selv vidste, hvad den ville. Jeg har dyrket ret meget yoga, og jeg havde det som om, jeg mediterede igennem fødslen."

"Jeg fik to presseveer, før jeg fødte. Så sagde jeg til jordemoderen: 'Nu kommer der en presseve', og det gjorde der. Og så kom han ud. Der gik tre en halv time, fra jeg fik veer, til han var ude. Under selve fødslen følte jeg mig både sårbar og stærk, og jeg var fuldstændig overvældet over, at min krop ligesom vidste, hvad den skulle gøre. Min kæreste var vildt stolt over mig og syntes, jeg var den sejeste i verden."

Læs om Miriams fødsel her

"Jeg var ret bange for at sprække. Jeg følte, at noget af min kvindelighed ville gå tabt. Men det gjorde jeg heldigvis ikke. Jeg fik ros af jordemoderen, der sagde, at jeg da var skabt til at føde. Hun spurgte mig faktisk, hvordan jeg havde forberedt mig, fordi det gik så hurtigt. Jeg tror ikke nødvendigvis, at fødselsforberedelserne var det, der hjalp mig, men det betød nok noget, at jeg har arbejdet med min krop hele mit liv. Og så har det måske spillet ind, at jeg smurte mig med E-vitaminolie forneden tre måneder inden fødslen, fordi det gør huden elastisk."

Læs jordemoderens 10 råd til at klare veerne

Læs også