Mette Bluhme
Mette Bluhme Rieck
Fødsel

Mette Bluhme Rieck om voldsom fødsel: Jeg troede, vi skulle dø

2. januar 2022
af Aviaya Valdivia Hansen
Foto: Seidel Photography
"Aftenshowet"-værten har besluttet, at næste barn skal til verden med et planlagt kejsersnit.

Artiklen blev bragt første gang på Se og Hør.

Hvis ikke I havde spurgt, så havde jeg nok aldrig valgt at fortælle det, indleder Mette Bluhme Rieck, 39, som er gæst i "Hemmeligheder" på P1.

"Aftenshowet"-værten er lige nu gravid med sit andet barn og har på forhånd valgt at få et kejsersnit, fortæller hun i programmet.

Fødslen af hendes første barn, sønnen Viggo, var voldsom og traumatiserende, og derfor har DR-værten valgt en mere rolig start på livet for sit kommende barn.

– Jeg skal spare jer for detaljerne, men det går fuldstændig galt. Vi ender med et akut kejsersnit, som så bliver endnu mere akut, da de får lukket op, fordi han stadig sidder fast og ikke kan komme ud, og der går panik i hele det her rum, gengiver Mette.

Mette Bluhme Rieck
Efter mange overvejelser har Mette Bluhme Rieck, 39, fået ro i maven og er klar til at byde den lille ny velkommen i slutningen af januar ved et planlagt kejsersnit. Foto: Gregers Overvad

– Jeg troede, vi alle sammen var ved at dø, og der var flere mennesker i rummet, der virkede, som om de var enige med mig.

Svært med kejsersnit

– Det skete jo så ikke. Alt var godt.

– Så tror jeg egentlig, jeg fik pakket det væk, fordi Viggo havde det godt, og jeg havde det godt. Og det er der så gået en tre år med – at have det rigtig godt, forklarer hun.

Da tv-værten blev gravid med sit andet barn, kradsede det hul i det gamle traume.

I den forbindelse har hun været til ekstra samtaler med eksperter i traumatiske fødsler og er kommet frem til, at hun skal have et planlagt kejsersnit.

Et valg, som har været alt andet end nemt for Mette at træffe – og at sige højt.

– Jeg ved ikke, om det er skam eller en følelse af ikke at slå til som kvinde, reflekterer hun.

Viggo bliver storebror i slutningen af januar.

Lyt til feminas kejsersnit-podcast "Syv lag senere"

Du kan lytte til "Syv lag senere" HER - eller på Apple Podcasts, Spotify eller der, hvor du plejer at lytte til podcasts.

Læs også