Line Kirsten Nikolajsen
Gravid

”Ting jeg har gravidgrædt over” – Line Kirsten har lavet en liste. Og den er virkelig sjov

19. november 2021
af Signe Bertram
Foto: Privat
Det er ikke nemt at være gravid. Og slet ikke, når der er kommunalvalg på Ærø, eller nogen ryger ud i ”Vild med dans”.

Det var nok de færreste, der blev rørt til tårer, da Ærø var den første kommune, som havde talt alle stemmerne op til kommunalvalget.

Men i en sofa på Nørrebro i København sad Line Kirsten Nikolajsen og græd. Græd, fordi det var så smukt – også selvom hun ikke rigtig har et forhold til Ærø.

Forklaringen skal sandsynligvis findes i, at radioværten er gravid i 20. uge.

På Line Kirstens Instagram-profil lagde hun en story op, hvor hun delte, at stemmeoptællingen på den sydfynske ø havde taget magten over hendes tårekanaler.

Line Kirsten story

Herefter delte hun en liste over alle de andre gange, hun også har ”gravidgrædt”. Og den kunne vi altså ikke lade være med at grine lidt af.

Ting jeg har gravidgrædt over

– Jeg begyndte at lave listen i starten af oktober. En dag, da jeg var på vej på arbejde, skinnede solen, og der duftede af efterår. Så cyklede jeg gennem Nørrebroparken og begyndte at græde over, hvor smukt det var.

– Der tænkte jeg: ”Der sker et eller andet helt vildt med mine hormoner,” fortæller Line Kirsten, som også har delt, at hun og kæresten Nicklas venter en pige til foråret.

– Jeg tænkte, det kunne være sjovt at skrive ned, fordi det hurtigt kan blive lidt overvældende med alle de følelser, og så er det rart at kunne finde den frem og grine af sig selv.

– Følelserne er jo ægte, selvom det bare er hormoner, der fucker med en. Jeg kan også blive ekstremt ked af noget, der slet ikke er grund til at blive ked af. Jeg fik for eksempel en nedsmeltning over, at det rodede i køkkenet. Normalt ville jeg jo bare rydde op.

Line Kirsten, som er vært på programmerne Tabu og Tværs på P3, beskriver sig selv som en følsom person generelt. Men følelserne er altså blevet markant forstærket, efter hun blev gravid – også når hun mindst venter det.

– Da jeg så den nye James Bond-film, hvor alle havde advaret mig om, at jeg ville komme til at græde, var jeg helt upåvirket. Men da jeg så kom hjem og så ”Vild med dans”, hvor nogen blev smidt ud, tudbrølede jeg. Det er slet ikke til at forudsige.

Kan du forklare, hvad det var, der rørte dig så meget ved stemmeoptællingen på Ærø?

– Det er så åndssvagt. Da jeg sidder og ser kommunalvalg, sker der ikke så meget, og værterne padler for evigt. Da jeg er på vej i seng, klipper de over til Mette Bluhme, som puster en serpentine og siger: "Vi har den første kommune talt op, og det er Ærø."

– Da det sker, tænker jeg bare: "Ej hvor fantastisk for Ærø," og så begynder jeg at græde, selvom det for mig er fuldstændig ligegyldigt. Måske var det, fordi Mette Bluhme også er gravid.

Vi kan kun forestille os, at Ærø er beærede over at kunne vække så dybe følelser ude i landet. Og vi har sagt det før, men gør det lige igen: Det er helt okay at græde – også selvom det ikke giver så meget mening.

Læs også