https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/foedsel/2015/januar/ying612.jpg
Gravid

Lille Esther blev født i en elevator

23. januar 2015
af Caroline Grønne Wigdal
Foto: Finn John Carlsson
Karsten Fager fra Næstved måtte agere fødselshjælper for sin kone Ying Ying Lu, da hun fødte i en elevator...

29-årige Ying Ying Lu og 47-årige Karsten Fager bor i Næstved på sjette etage i et højhus.

Ingen af dem havde set det komme, at det skulle være lige netop i højhusets elevator, at de for godt to uger siden skulle blive forældre.

- Jeg er så glad og taknemmelig for, at det hele endte godt. Det er ikke til at holde ud at tænke på, at jeg faktisk kunne have mistet begge mine piger, siger Karsten Fager i dag til Familie Journal.

En nem graviditet

Ying Ying Lu havde haft en dejlig graviditet. Højest var hun ramt af lidt kvalme, men hun oplevede ikke noget usædvanligt i de ni måneder.

Læs også: Ditte fødte, mens hendes ældste søn kæmpede for livet

Så hverken Ying Ying Lu eller Karsten Fager havde forudset det faktum, at en fødsel kan gå meget stærkt, fra det første tegn viser sig.

Om natten blev Karsten klokken halv tre vækket af Ying Ying Lu, som begyndte at vende og dreje sig i sengen og klage over sine smerter. Han blev klar over, at fødslen måske var på vej, så han vækkede sin søster, og de begyndte alle at gøre sig klar til at køre mod Næstved Sygehus.

Far og faster var fødselshjælpere

Klokken halv fire var der pludselig meget kort tid mellem hver ve, og de nåede kun lige alle tre at træde ind i elevatoren, så gik Ying Ying Lu i fødsel.

Læs også: Opdagede først sin graviditet under fødslen

- Jeg er glad for, at min søster var med, for jeg anede simpelthen ikke, hvordan jeg skulle håndtere det hele, siger Karsten.

Forskrækkede naboer

Elevatoren kørte ned med Ying Ying Lu, mens Karsten prøvede at berolige hende, og søsteren forsøgte at trække barnet ud.

- Der var flere beboere, som var virkelig hjælpsomme, det var så dejligt. En kvinde smed to dyner ind til os, så vi kunne pakke den lille ind og varme hende, fortæller Karsten.

Frygtede for datterens liv

En nabo fik bestilt en ambulance, mens elevatoren blev ved med at køre op og ned, og til sidst fik Karstens søster barnets hoved hevet ud.

Læs også: Fødslens forløb - de 3 faser i din fødsel

Esthers hoved var dog mere blåt, end de nybagte forældre brød sig om.

- Lige da Esther kom ud, var hun helt stille, og hun var også blå i hovedet, så jeg bankede hende på ryggen. Jeg var så bange for, om hun var blevet kvalt, siger Karsten.

Vil gerne have flere børn

Heldigvis fejlede Esther intet. Hun var derimod en sund og rask pige på 50 centimeter og 3100 gram.

Når Ying Ying Lu og Karsten Fager nu sidder med en veltilpas datter i armene er det svært at tro, at pigen valgte at komme til verden på en én gang kaotisk, voldsom og stressende måde. Ingen af dem ved, hvor lang tid fødslen tog - kun at den gik lynhurtigt!

- Jeg tror, man har et instinkt, som gør, at man bare handler. For jeg var fuldstændig i chok og slet ikke forberedt på fødslen. Men vi klarede det heldigvis, siger Karsten, der ligesom sin kone ikke er blevet afskrækket fra at få flere børn.

- Næste gang er vi bare forberedte på, hvor hurtig en fødsel kan gå, lyder det fra det stolte forældrepar.

Læs også:
Ditte fødte, mens hendes ældste søn kæmpede for livet
Opdagede først sin graviditet under fødslen
Fødslens forløb - de 3 faser i din fødsel

Læs også