Gravid

Hvad har din krop behov for, når du er gravid?

13. juli 2015
af Redaktionen
foto: Pantherstock
Graviditeten og alle de ting, den fører med sig, er udmattende nok i sig selv. Men du vil også opleve, at dit energibehov stiger, fordi barnet vokser sig større. Læs her hvad din krop har behov for under graviditeten

Graviditeten og alle de ting, den fører med sig, er udmattende nok i sig selv. Men du vil også opleve, at dit energibehov stiger, fordi barnet vokser sig større. Det er dog en myte, at man skal spise for 2, bare fordi du er gravid - mindre kan også gøre det.

Du kommer langt ved at spise sundt og varieret. En god tommelfingerregel er at spise efter Y-formen. Du deler din tallerken op i et Y; i toppen ligger du kød og på hver sin side henholdsvis kulhydrat og grønt. På den måde får du 1/5 kød, 2/5 kulhydrat og 2/5 grønt.

Prøver du at blive gravid? Her finder du graviditets- og ægløsningstests >>

Udover bare at få dækket dit energibehov, så kan du med fordel også sørge for, at du får den rette mængde vitaminer og mineraler. Det kan klares ved at indlægge nogle små mellemmåltider, men det kan være sværere at få dækket og tilpasset den rette mængde af de forskellige vitaminer og mineraler.

Det er besværligt med 10 forskellige pilleglas, hvor du skal tage 5 af den ene på én gang, og 1 af den anden morgen, middag og aften. Måske sat lidt på spidsen, men der er nok at holde styr på under graviditeten, og så er det rart med ét kosttilskud, der er så let som muligt.

SE OGSÅ: Må man solbade som gravid?

Vitaminer og mineraler - hvad må du få og hvor meget?

Det kan være svært og virke uoverskueligt at sætte sig ind i, hvilke vitaminer du skal have og hvor meget af hvert enkelt.

GraVitamin er en multitablet sammensat efter de nyeste officielle anbefalinger for gravide. Tabletten indeholder hele 12 vitaminer og 9 mineraler, der er specielt udvalgt til at dække dine behov under graviditeten.

3 vigtige vitaminer og mineraler:• Jern - I takt med at barnet vokser inde i livmoderen, så stiger dit behov for jern også. Er bl.a. gavnligt for centralnervesystemet og hjælper til dannelsen af barnets røde blodlegemer.

• Folsyre - Bidrager til en normal vævsvækst samt til dannelsen af cellernes arvemateriale (DNA).

• D-Vitamin - Det kan være svært at få dækket behovet for D-vitamin via en almindelig kost. Det har betydning for knogleudviklingen og dermed også barnets vækst.

Derudover indeholder GraVitamin også en masse andre gode vitaminer og mineraler. Den fulde varedeklaration kan ses HER, hvor du også kan købe produktet.

Forebyg strækmærker med lækre cremer og olier - SE HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks